Sigorta Krize Rağmen Büyüyor Türkiye Olumlu Sinyal Veriyor - Son Dakika
Ekonomi

Sigorta Krize Rağmen Büyüyor Türkiye Olumlu Sinyal Veriyor

Sigorta Krize Rağmen Büyüyor Türkiye Olumlu Sinyal Veriyor

Aviva ile Ak Emeklilik Birleşmesinin Ardından Birinci Yılını Dolduran Avivasa Krize Rağmen Eylül ve Ekim Aylarında Yılın İlk 8 Ayında Oranla Yüzde 15 Büyüdü.

19.11.2008 01:35

Aviva ile Ak Emeklilik birleşmesinin ardından birinci yılını dolduran AvivaSa krize rağmen eylül ve ekim aylarında yılın ilk 8 ayında oranla yüzde 15 büyüdü.

Global krize rağmen Türkiye’deki sistemin olumlu sinyaller verdiğini ve pazarın potansiyeline inandıklarını ifade eden AvivaSa Emeklilik ve Hayat Yönetim Kurulu Başkanvekili Anupam Sahay, "Faal,yet gösterdiğimiz pazarlar içinde Türkiye ’yi büyüyen bir pazar olarak değerlendiriyoruz. Türkiye ekonomisi içinde yer almak bizim için çok önemli" dedi.

Kárlı günlere geldik

AvivaSa’nın maceracı bir yatırım yaklaşımı benimsemediğini belirten AvivaSa Emeklilik ve Hayat Yönetim Kurulu Başkanı Akın Kozanoğlu " Sigortacılık uzun soluklu bir iş. Hissedarlar açısından kárlılık elde etmek için 7-8 yıl gibi bir süre beklemek gerekiyor. Şimdiye kadar kár etmedi " dedi. Ekim ayı sonu itibariyle sigorta prim üretimlerinin yüzde 36 yükseliş gösterdiğini kaydeden AvivaSa Genel Müdürü Meral Egemen de "Kriz bize yaradı dersek yanlış olmaz. Umut ve iyimserlik aradığımız bu günlerde bu rakamlar ümit vaad ediyor" dedi.

Birleşme öncesinde 1.1 milyar YTL olan BES fon büyüklüğünün yüzde 23’lük büyümeyle 1.3 milyar YTL’ye ulaştığını ve pazarda ilk sırada bulunduklarını söyleyen Meral Egemen şöyle devam etti: "1.2 milyar YTL’lik büyüklüğe sahip hayat sigortacılığı alanında 107.7 milyon YTL’lik bir prim üretim rakamına ve yüzde 8.75’lik pazar payına sahibiz. Hayat sigortacılığı bizim daha fazla büyümek ve odaklanmak istediğimiz bir pazar olacak. Bireysel emeklilik ve hayat sigortacılığı, kişilerin geleceklerine sahip çıkmak için bugünden yaptıkları uzun soluklu bir birikim alanı haline gedi."

2 milyon kişi katılır

Beş yıl önce başlayan BES’in 1.7 milyon katılımcıya ve 5.7 milyar YTL’lik büyüklüğe eriştiğini ifade eden Egemen "2008 sonunda katılımcı sayısını 2 milyon kişi, fon büyüklüğünü de 8 milyar YTL olarak öngörüyoruz. Yılsonu hedefi olarak da 300 bin katılımcıya 1.5 milyon YTL’lik fon büyüklüğüne ulaşmayı planlıyoruz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Sigorta Krize Rağmen Büyüyor Türkiye Olumlu Sinyal Veriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement