Türk Telekom'da Hazine'ye Ait Yüzde 6.6'lık Hisse Bu Yıl Özelleşecek - Son Dakika
Ekonomi

Türk Telekom'da Hazine'ye Ait Yüzde 6.6'lık Hisse Bu Yıl Özelleşecek

Türk Telekom\'da Hazine\'ye Ait Yüzde 6.6\'lık Hisse Bu Yıl Özelleşecek

Hazine'nin Türk Telekom'daki yüzde 6.68'lik hissesi bu yıl sonuna kadar özelleştirilecek.

23.01.2013 10:06

Hazine'nin Türk Telekom'daki yüzde 6.68'lik hissesi bu yıl sonuna kadar özelleştirilecek.

Bakanlar Kurulu, Özelleştirme İdaresi Başkanlığının görüşü ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının başvurusu üzerine Türk Telekomünikasyon Anonim Şirketinin Hazine Mülkiyetinde Bulunan Hisselerinin Özelleştirilmesine Dair Karar'ın yürürlüğe konulmasını onayladı.

Türk Telekomünikasyon A.Ş.'nin Hazine mülkiyetinde bulunan hisselerinin özelleştirilmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre Türk Telekomünikasyon Anonim Şirketinin (Türk Telekom) Hazine mülkiyetinde bulunan hisselerinin özelleştirilmesine ilişkin olarak; toplam yüzde 6,68 oranındaki Türk Telekom hissesi satış yöntemi ile özelleştirilecek, satış halka arz suretiyle gerçekleştirilecek ve halka arz işlemi bu yıl tamamlanacak.

Halka arz işleminde yurtiçi ve/veya yurtdışı sermaye piyasalarında satışla buna ilişkin zamanlamanın piyasa şartlarına göre tespiti ve ek satış hakkının kullanılabilmesi hususları Türk Telekom İhale Komisyonunca belirlenecek.

406 sayılı Telgraf ve Telefon Kanunu uyarınca, Türk Telekom hisselerinin satışında Türk Telekom ve T.C. Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü çalışanları ile küçük tasarruf sahiplerine ayrılması öngörülen yüzde 5 oranındaki pay ile ilgili olarak; 2008 yılında yüzde 3 oranındaki payın ayrılmasından sonra; bu kez de yüzde 6.68'lik oranın yüzde 10'u tutarındaki şirket paylarının yine aynı yüzde 6.68'lik oran içinde değerlendirilerek, söz konusu çalışanlara ve küçük tasarruf sahiplerine ayrılması da kararlaştırıldı.

Halka arz işleminde özendirici imkanlar kullanılacak, buna piyasa şartlarına göre Türk Telekom İhale Komisyonu tarafından karar verilecek. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Türk Telekom'da Hazine'ye Ait Yüzde 6.6'lık Hisse Bu Yıl Özelleşecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement