'Dr. Kıyamet' Kıyameti Kopardı - Son Dakika
Finans

'Dr. Kıyamet' Kıyameti Kopardı

\'Dr. Kıyamet\' Kıyameti Kopardı

"Doktor Kıyamet" lakabıyla anılan Marc Faber yeni bir küresel ekonomik durgunluk ihtimalini yüzde 100 olarak gördüğünü söyledi.

01.10.2012 14:00  Güncelleme: 13:58

Öngürüleri başarılı ama acı bir şekilde doğru çıktığı için "Doktor Kıyamet" lakabıyla anılan dünyaca ünlü yatırımcı Marc Faber başta yatırımcılar olmak üzere tüm dünya için adına yakışır karamsar bir tablo çizdi.

Faber yeni bir küresel ekonomik durgunluk ihtimalini yüzde 100 olarak gördüğünü söyledi.

ABD'nin Fox Business News kanalına konuşan Faber "Aralık ayında altının onsu 1.522 dolardı. Şu anda ise 1.700 doların üstüne çıktı. Bu fiyatların doğru olduğunu düşünmüyorum. Sadece altın değil tüm finansal varlıklarda bir düzeltme dönemine giriyoruz" dedi.

Doktor Kıyamet, bu düzeltmenin boyutunun ne olacağı sorusuna ise "Örneğin son dönemdeki yükselişin ardından dünya borsalarında yüzde 20'ye varan kayıplar kolayca yaşanabilir" diye cevap verdi.

İsviçreli yatırımcı çizdiği bu tabloya rağmen "herkesin tahmini yanlış çıkabilir" diyerek tüm parasını nakit olarak saklamadığını sözlerine ekledi.

Bigpara turuna katılın

Altın fiyatları, döviz fiyatları, dolar, euro, sterlin, canlı borsa, hisse senetleri, hisse fiyatları, dünya borsaları, en çok artan hisseler, en çok azalan hisseler, uzman görüşleri, banka faizleri, VOB, teknik analiz, KAP haberleri

Kaynak: Milliyet.com.tr

Son Dakika Finans 'Dr. Kıyamet' Kıyameti Kopardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement