13 Eğitim Sendikası, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den Randevu İstedi - Son Dakika
Güncel

13 Eğitim Sendikası, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den Randevu İstedi

13 Eğitim Sendikası, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer\'den Randevu İstedi

Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK) ve bu kanunla getirilen kariyer basamakları sistemine karşı bir araya gelen 13 eğitim sendikası, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’den randevu istedi. Sendikalar, randevu verirse çarşamba günü Bakan Özer'le görüşecek.

14.11.2022 14:54  Güncelleme: 15:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DİLAN KUTLU

Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK) ve bu kanunla getirilen kariyer basamakları sistemine karşı bir araya gelen 13 eğitim sendikası, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den randevu istedi. Sendikalar, randevu verirse çarşamba günü Bakan Özer'le görüşecek.

Anayasa Mahkemesi, CHP'nin Öğretmenlik Meslek Kanunu için iptal davasını 9 Kasım'da esastan görüşmeye başlamıştı. Anayasa Mahkemesi'nin karşısındaki parkta 'meslek nöbeti' tutmak isteyen eğitim sendikaları temsilcilerine polis müdahale etmiş ve eğitimciler gözaltına alınmıştı.

Anayasa Mahkemesi, dava kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı ve en fazla üyesi olan 3 eğitim sendikasının konuyla ilgili görüşlerini almaya karar verdiğini açıklamıştı. Edinilen bilgiye göre; 13 eğitim sendikası, Anayasa Mahkemesi'ne sunmak üzere ortak bir dilekçe hazırladı.

13 sendikanın genel başkanları, bugün Milli Eğitim Bakanlığı'na ortak bir dilekçe vererek Bakan Özer'den randevu istedi. Dilekçede, "Milli Eğitim Bakanı Sayın Mahmut Özer'den, 16.11.2022 Çarşamba günü (uygun görülecek bir saatte), 13 sendika genel başkanı ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte, Öğretmenlik Meslek Kanunu ve eğitim çalışanlarının sorunları hakkında görüşlerimizi iletmek üzere randevu talep ediyoruz" denildi.

Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, konuya ilişkin sosyal medya hesabından bugün şu paylaşımı yaptı:

"Bugün 13 katılımcı sendikayla birlikte, gerçek bir ÖMK ve sınavın iptali için Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den randevu talebinde bulunduk. ÖMK'nın iptali için, yasanın yarattığı tahribat ve itirazlarımızı içeren dilekçemizi de Anayasa Mahkemesi Başkanlığı'na sunulmak üzere hazırladık."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel 13 Eğitim Sendikası, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den Randevu İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement