15 Temmuz Gururumuz: Üsküdar'da ve Her Yerde" Programı - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Gururumuz: Üsküdar'da ve Her Yerde" Programı

15 Temmuz Gururumuz: Üsküdar\'da ve Her Yerde" Programı

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Kavas, 15 Temmuz gecesinde şehit ve gazi olanlar ile meydanları dolduranların, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'la beraber olarak, bu sayede 2016'yı sonraki nesillere "darbe kuşağı" olarak yaşatmadığını söyledi.

25.10.2016 14:21

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Kavas, 15 Temmuz gecesinde şehit ve gazi olanlar ile meydanları dolduranların, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'la beraber olarak, bu sayede 2016'yı sonraki nesillere "darbe kuşağı" olarak yaşatmadığını söyledi.

Kavas, Üsküdar Belediyesi ve Medeniyet Üniversitesi tarafından Üsküdar Gençlik Merkezinde düzenlenen "15 Temmuz Gururumuz: Üsküdar'da ve Her Yerde" programında yaptığı konuşmada, çocukluğunun 1960 darbesini dinlemekle geçtiğini, fakat 1980 darbesini yaşadığını söyledi.

Türkiye'nin darbeler çağını kapattığını düşünürken, 15 Temmuz'la karşılaştıklarını anlatan Kavas, "15 Temmuz sadece Türkiye'nin değil, dünyanın bütün darbeler tarihinde eşi benzeri olmayan bir darbedir. İlk defa bir darbede gerçekleşmeden darbeyle karşılık buldu. O gecede şehit ve gazi olanlar, meydanları dolduranlar, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Binali Yıldırım, tüm devlet erkanı halkla beraber ve bir oldular. Bu sayede biz 2016'yı sonraki nesillere darbe kuşağı olarak yaşatmadık ve yaşatmayacağız." diye konuştu.

Kavas, FETÖ'nün insana hizmet eden bir görünüşle 50 yıldır devlette yuvalandığını dile getirerek, bu tür yapıların geçmişten bugüne var olduğunu ve var olacağını kaydetti.

Türkiye ve milletinin 15 Temmuz'da çok büyük bir itibar elde ettiğini aktaran Kavas, "Bu tür hareketler ancak güçlü devletler zamanında ortaya çıkar. Devlet güçlü olursa ondan daha rahat beslenir bu tür gruplar. Selçuklular'ın güçlü oldukları zamanda haşhaşiler beslendi. Osmanlı'nın güçlü zamanında o zamanın gizli örgütleri güçlendi. Bugün Türkiye'nin güçlü olduğu anda bu tür yapıların güçleneceği ve devleti zora sokacağı ortadaydı." ifadelerini kullandı.

Eski AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Besli, 15 Temmuz şehitlerine Allah'tan rahmet diledi.

15 Temmuz'da Üsküdar'da bulunmanın çok önemli olduğunu aktaran Besli, "15 Temmuz'da Üsküdar'da olmak, Çanakkale'de Seyit Onbaşı'nın takımında olmak gibidir, Kurtuluş Savaşı sonrası düşmanı kovalayan İzmir'e ilk giren müfrezenin içinde bir er olmak gibidir." dedi.

Besli, Doğu'nun ve İslam dünyasının Batı karşısında yüzyılladır yenilmişlik psikolojisi içinde olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"15 Temmuz gecesi bu millet özgürleşti. Bu millet bir gecede bütün prangalarını kırdı. Bütün o zihni yenilmişliği ve aşağılık kompleksini bir gecede yendi. Birden ayağa kalktık. Kişisel olarak sorsalardı milletin bir temmuz gecesi böyle bir girişime karşı duracağına zor inanırdım. Ama hamd olsun milletim beni yanılttı. Bu gece sadece millet özgürleşmedi. Çocuklarımız bir gecede büyüdü. Ailenizi bir yoklayın. Özel hocalar tutarak, 'Bayrak ve millet nedir?' diye özel ders aldırsaydınız, bunu çocuklarına anlatamazdınız."

İMÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Süleyman Elik ve Star gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak da 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Programda Anadolu Ajansının hazırladığı, 15 Temmuz ve sabahında yaşananları anlatan bir video gösterildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Gururumuz: Üsküdar'da ve Her Yerde' Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement