2. Üniversitesini Bitiren Anne, Diplomasını Oğluyla Beraber Aldı - Son Dakika
Güncel

2. Üniversitesini Bitiren Anne, Diplomasını Oğluyla Beraber Aldı

2. Üniversitesini Bitiren Anne, Diplomasını Oğluyla Beraber Aldı

Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü 120 öğrenciyle 17.dönem mezunlarını verdi.

18.06.2013 18:59

Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü 120 öğrenciyle 17. dönem mezunlarını verdi. Törende, 2. üniversitesini bitiren 31 yaşındaki Ayşe Kılınç ise, diplomasını almaya oğluyla beraber almaya geldi.

Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Sitesi'nde düzenlenen törene öğretim görevlileri, öğrenciler ve aileleri katıldı. Mezun olan öğrencilerin fotoğraflarının yer aldığı slayt gösterisiyle başlayan tören, öğrencilerin plaket almasıyla devam etti. Bir hayli heyecanlı oldukları gözlerden kaçmayan öğrenciler, mezun olmanın coşkusunu yaşadı. Çocuklarının bu özel gününü fotoğraflarla ölümsüzleştiren aileler de renkli görüntüler oluşturdu. Mezuniyet töreninde en dikkat çeken ise 2. üniversitesini bitiren, evli ve bir çocuk annesi Ayşe Kılınç oldu. Diplomasını oğlu Burak Kılınç ile birlikte alan 31 yaşındaki Ayşe Kılınç, 2. üniversitesi olan ERÜ Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü 3 yılda bitirerek, büyük bir başarıya imza attı.

Çok zor bir süreçten geçerek bu günlere geldiğini vurgulayan Kılınç, "Benim için çok önemli ve gurur verici bir durum. Zor bir süreçti fakat zor olduğu kadar tatlı bir süreçti. Gerçekten çok emek verdik. Öncelikle sabrından ve desteklerinden dolayı eşime ve biricik oğluma teşekkür ediyorum. Ayrıca gizli kahramanım olan aileme de teşekkür ediyorum. Eğitim denince akan suların durduğu bir aileden geliyorum" diye konuştu.

Okulu 3 yılda bitirdiğini ve kendini daha fazla geliştirmek istediğini kaydeden Kılınç, "Gerçekten çok zordu ancak idealist davrandım. Zoru seviyorum. Her zaman da sevdim. Zorun daha tatlı ve daha manidar olduğuna inanırım. Çok şükür alnımın akıyla çıktım. Hem anne hem öğrenci olmak bir yönüyle zor aslında ama diğer yönüyle de kolay bir durum. Oğlum ayrı bir azim kaynağı oldu benim için. Çoğu zaman çocuğum uyurken, onun yüzüne baktığım zaman daha da azimlendim daha da gayretli oldum. Bence hem anne olmak hem de bu sorumluluğu üstlenmek gurur verici. Öğrenmeye açık bir insanım beşikten mezara ilim diyorum. Daha başındayız. Kendimi daha da geliştirmek ve zirveye çıkmak istiyorum" şeklinde konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 2. Üniversitesini Bitiren Anne, Diplomasını Oğluyla Beraber Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement