53'üncü Ohri Yaz Festivali Başladı - Son Dakika
Güncel

53'üncü Ohri Yaz Festivali Başladı

53\'üncü Ohri Yaz Festivali Başladı

Antik Tiyatro'da açılışı yapılan festivale Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge İvanov, Kültür Bakanı Elizabeta Kançeska-Mileska ile çok sayıda bakan ve milletvekili katıldı.

13.07.2013 16:31

Antik Tiyatro'da açılışı yapılan festivale Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge İvanov, Kültür Bakanı Elizabeta Kançeska-Mileska ile çok sayıda bakan ve milletvekili katıldı. Makedonya Cumhurbaşkanlığının destekleriyle gerçekleşen festivalin açılış gecesinde konuşan Cumhurbaşkanı Gjorge İvanov, Ohri Yaz Festivalinin bu güne kadar 50 ülkeden 10 bine yakın sanatçıyı ağırladığını belirtirken müziğin, sanatın ortak dili olduğunu ve sözün bittiği yerde konuştuğunu söyledi.

İvanov konuşmasında, festivalde müziğe, drama ve dansa karşı olan sevginin paylaşıldığını, sanatın ise insan ruhunun bir yansıması olduğunu ifade etti.

Festival ateşinin yakılmasından sonra üç bin kişilik Antik Tiyatro'yu dolduran müzik severlerin alkışlarıyla sahneye çıkan Rus opera sanatçısı Dimitri Hvorostovski performansıyla tüm dinleyicileri büyüledi. 40 gün süren yaz festivaline İtalya, İngiltere, Rusya, Fransa, Ukrayna, Brezilya ve daha bir çok ülkeden sanatçılar katılırken, Türkiye'den hiç bir sanatçı festivalde yer almıyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 53'üncü Ohri Yaz Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement