ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Posner."Çin Hükümeti'nin Ülkede Muhalefete İzin Vermesinin Zamanı... - Son Dakika
Güncel

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Posner."Çin Hükümeti'nin Ülkede Muhalefete İzin Vermesinin Zamanı...

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Posner."Çin Hükümeti\'nin Ülkede Muhalefete İzin Vermesinin Zamanı...

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Michael Posner, "Çin Hükümeti'nin ülkede muhalefete izin vermesinin zamanının geldiğini" belirtti.

25.07.2012 23:10

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Michael Posner, "Çin Hükümeti'nin ülkede muhalefete izin vermesinin zamanının geldiğini" belirtti.

ABD ile Çin arasındaki dün sona eren yıllık insan hakları diyalog toplantısının ardından basın mensuplarına konuşan Posner, iki ülke arasında kapalı kapılar ardında yürütülen diyaloğun, bu ülkenin demokrasi savunucuları ile dini ve etnik azınlıklara ilişkin uygulamalarını görüşmek için bir fırsat yarattığını kaydetti.

Posner, Çin'de insan haklarının durumuna dikkati çekerek, "Çin hükümetinin ülkede muhalefete izin vermesinin zamanının geldiğini" söyledi.

Çin'de pek çok kişinin, farklı düşündükleri konuları devlete ifade etme gücüne sahip olmamanın verdiği, giderek büyüyen bir düş kırıklığı içinde bulunduğunu ileri süren Posner şöyle konuştu:

"Çin hükümetine, 'ekonomi cephesinde ilerleme kaydettiniz, şimdi, insanların muhalefet etmesine, hükümetin uygulamalarını sorgulamasına ve bunu kendilerinden intikam alınacağı korkusu taşımadan yapmasına imkan tanıyacak bir alanı onlara açmanın zamanı geldi' mesajını vermek istiyoruz."

ABD'nin Çinli yetkililerle görüşmesinde, aralarında avukatlar, blog yazarları, sivil toplum örgütlerine mensup aktivistler, gazeteciler ve dini liderlerin de bulunduğu onlarca farklı dosyayı gündeme getirdiklerini belirten Posner, Çin'in bunlara verdiği yanıtlar hakkındaysa bir nitelemede bulunmayacağını ifade etti.

Muhabir: Alp Ertunga Karaca/ AP

Yayıncı: İbrahim Uyar - WASHINGTON

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Posner.'Çin Hükümeti'nin Ülkede Muhalefete İzin Vermesinin Zamanı... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement