MİT TIR'ları Davasında 4'üncü Celse Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

MİT TIR'ları Davasında 4'üncü Celse Sona Erdi

MİT TIR\'ları Davasında 4\'üncü Celse Sona Erdi

Adana'da MİT'e ait TIR'ların durdurulmasıyla ilgili haklarında 'casusluk' davası açılan tutuksuz 13 askerin yargılanmasının 4'üncü celsesi sona erdi.

14.11.2014 19:30  Güncelleme: 10:06

Adana'da MİT'e ait TIR'ların durdurulmasıyla ilgili haklarında 'casusluk' davası açılan tutuksuz 13 askerin yargılanmasının 4'üncü celsesi sona erdi.

Sanık vekillerinden ve Adana Barosu İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Mustafa Çinkılıç, dava sonrası basın mensuplarına açıklama yaptı. 4'üncü celsede sadece 1 sanığın ifadesinin alınabildiğini belirten Çinkılıç şöyle konuştu:

"Bugünkü yargılamada sanıklardan biri kendi savunmasını sundu. O sunulan savunmaya karşı hem mahkeme heyetinin, hem de diğer sanık ve vekillerinin soru sormaları bu saate kadar gerçekleşmedi. Saatin geç olması nedeniyle duruşmaya devam edilmeyerek 6 Ocak'a ertelendi. Tüm sanık vekillerinin talebi şu oldu. 6 Ocak, salı gününe geliyor. Bir kaç gün peş peşe devam edip bir kısım sanıkların savunmaları alınmış olacak. Mahkeme başkanı da buna o gün karar vereceklerini söyledi. Normalde ifadelerin yazılı tutanaklarını geçirilip geçirilmeyeceği konusunda, görüntülü olarak verilmesi konusunda sanık vekilleri mahkemeye talepte bulunulmuştu. Mahkemede bu talebi kabul etti. İfadeler alınırken görüntü alınıyor. Alınan görüntülerin daha sonra bant çözümlemeleri yapılıyor. Sanık vekilleri bu çözümleri alabilecekler."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel MİT TIR'ları Davasında 4'üncü Celse Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement