Adana - Çü'den 5 Bin Mezun - Son Dakika
Güncel

Adana - Çü'den 5 Bin Mezun

Adana - Çü\'den 5 Bin Mezun

Mezuniyet Töreni Çü Stadyumunda Çok Sayıda Öğrenci, Çü Yönetimi ve Öğrenci Ailelerinin Katılımıyla Yapıldı.

12.06.2010 17:15

Mezuniyet töreni ÇÜ Stadyumunda çok sayıda öğrenci, ÇÜ yönetimi ve öğrenci ailelerinin katılımıyla yapıldı.

ÇUKUROVA Üniversitesi (ÇÜ) 2009-2010 dönemi mezuniyet töreni yapıldı. ÇÜ'den bu yıl 5 bin öğrenci mezun oldu. Mezuniyet töreni ÇÜ Stadyumu?nda çok sayıda öğrenci, ÇÜ yönetimi ve öğrenci ailelerinin katılımıyla yapıldı.

Fakülteler, yüksekokullar ve meslek yüksek okullarından mezun olan öğrenciler, geçit töreni sırasında aileleri ve protokol tarafından ayakta alkışlandı. Törende Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajları okundu. ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, mezun öğrencilerden büyük beklentiler içinde olduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Gençlerimizle gurur duyuyoruz, kendilerine Türkiye'nin geleceği için çok güveniyoruz. ÇÜ mezunları, ülkesine, insanına şartlar ne olursa olsun sahip çıkacak ve yararlı olacaktır. Mezunlarımızın, yurt ve vatan sevgisinin, çalışma gücünün, insanı yoksulluktan kurtarma azminin Atatürk'ün iradesi ve gücü kadar büyük olmasını diliyorum."

ÇÜ'nün 1973 yılından bu yana 100 binden fazla mezun verdiğini vurgulayan Akınoğlu, bu yıl ise yaklaşık 5 bin mezun vereceklerini sözlerine ekledi.

Törende daha sonra, öğrenciler adına Mühendislik Mimarlık Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü'nden Mustafa Savrun bir konuşma yaptı. CHP Adana Milletvekili Hulusi Güvel, Akınoğlu ve diğer yetkililer, fakültelerini dereceyle bitiren öğrencilere plaket ve ödüllerini verdi. Ardından fakülte birincileri, yaş kütüğüne isimlerinin yazılı olduğu plakaları çaktı. Tören ÇÜ Devlet Konservatuvarı'nın verdiği Türk halk müziği konserile ile tamamlandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adana - Çü'den 5 Bin Mezun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement