Akbaşlı: Bu Sene Fındık Üreticisinin İşi Zor - Son Dakika
Güncel

Akbaşlı: Bu Sene Fındık Üreticisinin İşi Zor

Akbaşlı: Bu Sene Fındık Üreticisinin İşi Zor

Giresun Ziraat Odası Başkanı Özer Akbaşlı, bu sene fındık rekoltesinin beklenenden az olacağını tahmin ettiklerini belirterek, 'Üreticimiz mahsulüne güvenip borca girmesin.

16.05.2011 20:51

Giresun Ziraat Odası Başkanı Özer Akbaşlı, bu sene fındık rekoltesinin beklenenden az olacağını tahmin ettiklerini belirterek, 'Üreticimiz mahsulüne güvenip borca girmesin. Çünkü bu sene rekolte düşük ve işimiz oldukça zorö dedi. Giresun Ziraat Odası Başkanı Özer Akbaşlı, merkeze bağlı Camili köyünde bir fındık bahçesinde basın mensuplarına açıklama yaparak havaların ısınmasıyla birlikte gerçekleşen fındık doğumlarını inceledi. Son yıllarda yaşanan mevsimsel değişimlerin fındıkta sıkıntılara neden olduğunu kaydeden Akbaşlı, 'Aralık ayında 26, Ocak ayında 16 derece sıcaklık gören fındık yalancı bahara inanıp strese girmişti.

Bu durumun rekolteyi olumsuz yönde etkileyeceğini söylemiştik. Nihayetinde de tozlanma ve döllenme oranı çok düşük gerçekleştiö diye konuştu. Özer Akbaşlı, geçmiş yıllarda bir dalda en az 35 fındık olduğunu ancak bugün baktıkları bütün dallarda en fazla 10 fındık gördüklerini dile getirerek şunları söyledi: ?Bu da gösteriyor ki rekolte çok düşük olacak. Fındık üreticisi hasat mevsimi öncesi rekolteye güvenip borca girmesin. Çünkü üreticinin bu sene işi çok zor. 85 bin ton beklediğimiz rekoltenin çok daha aşağılarda gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz. 20 gün sonra tekrar bahçeye girip bir araştırma daha yapacağız. Ancak kesin rekolte Temmuz ayında belli olur. Biz bölgede ciddi anlamda kayıplar olacağını da yineliyoruz.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Akbaşlı: Bu Sene Fındık Üreticisinin İşi Zor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement