Akdeniz'in Renkleri Bodrum'da Buluşacak - Son Dakika
Güncel

Akdeniz'in Renkleri Bodrum'da Buluşacak

Akdeniz\'in Renkleri Bodrum\'da Buluşacak

Bodrum'da bu yıl ilk kez düzenlenecek Uluslararası Akdeniz'in Renkleri Festivali'nin yaklaşık 30 ülkeden 2 bine yakın dansçının katılımıyla 8-11 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

17.04.2011 11:50

Muğla'nın Bodrum ilçesi'nde bu yıl ilk kez düzenlenecek Uluslararası Akdeniz'in Renkleri Festivali'nin yaklaşık 30 ülkeden 2 bine yakın dansçının katılımıyla 8-11 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

Festival, organizasyonu üstlenen Bodrum Kültür ve Sanat Topluluğu'nun Bodrum STS Okul Gemisi'nde düzenlenen kokteylle tanıtıldı. Kokteyle, Bodrum Yarımadasını Tanıtma Vakfı (BOYTAV) ve Bodrum Belediye Başkanı DP'li Mehmet Kocadon, Bodrum Otelciler ve Turistik İşletmeler Derneği (BODER) Başkanı Halil Özyurt, Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz, Gümüşlük Belediye Başkanı DP'li Mehmet Tire, turizmci ve sanatçılar katıldı. Bodrum Kültür ve Sanat Topluluğu Başkanı Müzisyen Necmi Cavlı, davetlilere festivalle ilgili bilgiler verdi. Cavlı, Bodrum'un 30'a yakın noktasında, 7'den 70'e herkesin 24 saat eğlenebileceği Akdeniz'in en büyük festivallerinden birini ilçeye kazandırmak için 32 kişilik bir komite ile çalışmalara başladıklarını söyledi. 1'inci Uluslararası Akdeniz'in Renkleri Festivali'nin yaklaşık 30 ülkeden 2 bine yakın dansçının katılımıyla yapılacağına dikkati çeken Cavlı, şöyle dedi:

"Bodrum'da son 30 yıl içerisindeki hızlı gelişme ve diğer farklı etkenler nedeniyle tarihi kentte bir kültürel dejenarasyon yaşanmaya başlaması, ilçeyi tercih eden turist kalitesinde ciddi anlamda düşüşe neden oldu. Bodrum'un geçmişten günümüze kadar gelen tüm değerlerini, modernize edilmiş sanat ve kültür etkinlikleri ile yeniden canlandıracak festivale, sivil toplum kuruluşları ve çeşitli kurumlar şimdiden ilgisi çok büyük oldu. Doğru, uluslararası kültürel projeler ile Bodrum'un yaşam ve turist kalitesinin artmasında önemli rol oynayacak bu ilk festivale yerli ve yabancı yüzlerce basın mensubu katılarak, renkli görüntülerini dünyanın en ücra köşesine kadar ulaştıracak. "

Festival projesinin Kültür ve Turizm Bakanlığı Turizm ve Tanıtma Genel Müdürlüğü, Bodrum Ticaret Odası ve Garanti Bankası tarafından desteklendiğini de belirten Cavlı, bu yıl içinde ayrıca "Bodrum Değişmeyen Değerler Fotoğraf Yarışması' düzenleneceğini de duyurdu.

İLK KEZ ORTAK FESTİVAL

Festival ilçede karnaval havası estireceğini vurgulayan DP Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, "Kentimizin eğlenceden doğa güzelliklerine, mavi yolculuktan dünyanın yedi harikasından biri olan Kral Mousolos'un mezarına, dünyanın en güzel yatlarından mandalinasına, en kaliteli eğlence mekanlarına kadar onlarca değerimiz var. Ancak, bu değerlerin hepsini bir arada tanıtacak, pazarlayacak organizasyon bugüne kadar gerçekleştirilemedi. Bodrum'u tüm dünyaya tanıtacak yediden yetmişe herkesin aynı anda hem eğleneceği, hem de kentimizin değerlerini tanıyacağı bu festivali Brezilya'daki Rio Karnavalı gibi tüm dünyada bilinmesini sağlayacağız. Festivalin, uluslararası fuarlarda tanıtımına şimdiden başlandık" diye konuştu.

Bodrum'un kültürü, tarihi sanata bakış açısını ve global vizyonunu yansıtacak, turizme sezon sonunda dinamizm getireceği gibi kentin ticaret potansiyeli ciddi oranda arttıracak bu festivale komşu Yunanistan'ın İstanköy Adası'ndan gelecek sanatçıların da destek vereceğini anlatan kocadon, şunları söyledi:

"Festivalin bir ayağını da dönüşümlü olarak her yıl komşu adada yapacağız. Türkiye ile Yunanistan'ın aynı günde Ege'nin iki yakasında ortaklaşa düzenlediği ilk festival olma özelliğini kazanacak. Bu festivalin gerçekleşmesi için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağız. " - Muğla/ Bodrum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Akdeniz'in Renkleri Bodrum'da Buluşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement