AKUT'tan İleri Düzey Arama Kurtarma Eğitimi - Son Dakika
Güncel

AKUT'tan İleri Düzey Arama Kurtarma Eğitimi

AKUT\'tan İleri Düzey Arama Kurtarma Eğitimi

AKUT tarafından düzenlenen ileri düzey arama-kurtarma eğitimi Antalya'da başladı.

08.11.2013 16:51

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) tarafından düzenlenen ileri düzey arama-kurtarma eğitimi Antalya'da başladı. Kumluca ilçesinin Olimpos bölgesinde yapılan eğitime, Türkiye'nin değişik bölgelerinden yaklaşık 120 kişi katılıyor.

AKUT Antalya Birim Sorumlusu Yılmaz Sevgül, AKUT olarak ileri düzey arama-kurtarma eğitim kampının dört gün sereceğini söyledi. Arama-kurtarma eğitim kampına AKUT'un yanı sıra AFAD ve Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Biriminden de katılımcıların olduğunu ifade eden Sevgül, eğitimler sonunda yapılacak değerlendirmede başarılı olanlara "kendi bölgelerinde eğitim verebilir" eğitmen sertifikası verileceğini belirtti.

Bu tür eğitimleri 14 yıldır gerçekleştirdiklerine dikkati çeken Sevgül, eğitimlerdeki amaçlarının Türkiye'de temel ve teknik dağ arama-kurtarma eğitmenleri yetiştirmek ve olası bir kaza ve afet durumunda başka yerden ekip gelmesini beklemektense, her bölgenin kendine ait bir ekibi olmasını istediklerini kaydetti.

Sevgül şöyle konuştu:

"AKUT'un bu dördüncü kapsamlı eğitimi. Yıl içinde yapılan diğer eğitimlerimize katılan üyelerimizi ve başarı gösterenleri bu eğitimde bir araya getirdik. Bu eğitimin ardından, başarı gösteren üyelerimiz kendi bölgelerinde eğitim verebilir durumuna gelmiş olacak. Eğitimlerimize Türkiye'nin değişik bölgelerindeki arama-kurtarma ekiplerimizden yaklaşık 120 kişi katılıyor. Başarılı bir eğitim kampı geçeceğini düşünüyorum. Eğitim kampı sonunda değerlendirmemizi yapacağız."

Kampta ekip sorumlularıyla yapılan toplantının ardından ekip sorumluları Olimpos'ta bulunan değişik rotalarda eğitimlere başladılar.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AKUT'tan İleri Düzey Arama Kurtarma Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement