Alla Polacca, Alla Turca Konseri - Son Dakika
Güncel

Alla Polacca, Alla Turca Konseri

Uluslararası İzmir Festivali Efes Antik Kentinin gözdesi Celsus Kütüphanesinde düzenlenen muhteşem konser ile devam etti.

19.06.2014 09:03  Güncelleme: 09:12

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV) düzenlediği, Uluslararası İzmir Festivali Efes Antik Kentinin en gözde tarihi mekanlarından biri olan Celsus Kütüphanesi’nde düzenlenen muhteşem konser ile devam etti. Konsere konuk sanatçı olarak katılan dünyaca ünlü barok kemancı Rachel Podger, izleyenler tarafından dakikalarca alkışlandı.

Bu yıl tarihi Efes Antik Kentinin ev sahipliğinde açılışı gerçekleştirilen 28. Uluslararası İzmir Festivali, yine aynı kenttin büyülü ışıklarının bulunduğu Celsus Kütüphanesinde düzenlenen muhteşem konserle devam etti. Polonya ve Türkiye arasında kurulan diplomatik ilişkilerin 600. Yıldönümü kutlamaları çerçevesinde Polonya Barok Orkestrası Arte Dei Suonatori ve dünyaca ünlü Barok Kemancı Rachel Podger’in konuk sanatçı olarak katıldığı konseri çok sayıya yerli ve yabancı sanatseverin yanı sıra İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (İKSEV) Yönetim Kurulu Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper, Bakanlık temsilcileri ile bu yılki etkinliklere destek veren temsilciler de katıldı.

Polonya ve Türkiye arasındaki 600 yıllık dostluğun devam ettiği ve bu dostluk tarihi mekanlarda düzenlenen 28. Uluslararası İzmir Festivali çerçevesinde gerçekleşen konserlerde de gösteriliyor. Efes Antik Kentinin en gözde tarihi mekanlarından biri olan Celcus Kütüphanesinin loş ışıkları altında büyük bir beğeni ile izlenen “Alla Polacca, Alla Turca” konserinde, 18.yüzyılın Avrupa Müziği’nde Türkiye ve Polonya’nın arasındaki bağlarına odaklanan özel parçaları yer aldı.

Polonya Cumhuriyeti Kültür ve Milli Miras Bakanlığı işbirliği ile gerçekleşen konser tüm izleyenler tarafından dakikalarca alkışlandı.

NİLÜFER ÖZTÜRK SİLAY

Alla Polacca, Alla Turca Konseri
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Alla Polacca, Alla Turca Konseri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement