Almanya'dan Baykal'a İzin! 'Referendumda Hayır' Toplantısı Yapacak - Son Dakika
Güncel

Almanya'dan Baykal'a İzin! 'Referendumda Hayır' Toplantısı Yapacak

Türk Bakanların faaliyetlerine engel olan Almanya, CHP Antalya milletvekili Deniz Baykal'ın 'Referandumda Hayır' kampanyası yapmasına izin verdi.

04.03.2017 10:39  Güncelleme: 10:41

Alman hükümeti CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın Filderstadt'ta 'Referendumda Hayır' konulu toplantı yapmasına izin verdi.

Türk hükümeti tarafından yapılan çalışmalara her fırsatta engel olan Alman hükümeti, 'Hayır' kampanyası yürüten CHP'ye çalışmasında destek oldu.

BAKANLARA İZİN YOK

Türk Bakanların faaliyetlerine engel olan Alman hükümet CHP eski Genel Başkanı ve partinin Antalya milletvekili Deniz Baykal'ın Almanya'da yapacağı 'Hayır' kampanyasına izin verdi. CHP Birlikleri Almanya Sözcüsü Kazım Kaya'nın daveti üzerine Almanya'ya gidecek olan Baykal, Stuttgart yakınlarındaki Filderstadt'ta 'Referendumda Hayır' konulu toplantıda konuşacağı belirtildi. Alman hükümeti Filderstadt'ta 5 Mart Pazar günü Baykal'ın yapılacağı toplanın yapılması için bir engel görmedi.

BOZDAĞ'IN PROGRAMI İPTAL EDİLMİŞTİ

Almanya'da yetkililer, "Çok kalabalık olabilir" gerekçesiyle Adalet Bakanı Bozdağ'ın programını iptal etmişti. Türkiye, Almanya'nın kararına tepki göstermişti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya'ya tepki göstererek, "Almanya patron değil, gereken cevabı veririz" demişti. Almanya Başbakanı Angela Merkel ise konuyla ilgili, "Almanya'da kararları yerel yönetimler alır" şeklinde komik bir savunma yapmıştı.(Kaynak: Yeni Şafak)

Almanya\'dan Baykal\'a İzin! \'Referendumda Hayır\' Toplantısı Yapacak

Son Dakika Güncel Almanya'dan Baykal'a İzin! 'Referendumda Hayır' Toplantısı Yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement