Alperenler, dava kararına tepki gösterdi - Son Dakika
Güncel

Alperenler, dava kararına tepki gösterdi

Alperenler, dava kararına tepki gösterdi

BBP Genel Başkanı ve 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin devam eden mahkemede karar verildi. Verilen takipsizlik kararına BBP Şanlıurfa İl Başkanlığı ve Alperen Ocakları Şanlıurfa Adliyesi önüne siyah çelenk bırakıp tepki gösterdi.

03.07.2016 13:16

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı, Büyük Birlik Partisi (BBP) lideri Muhsin Yazıcıoğlu ile gazeteci İsmail Güneş, BBP Sivas İl Başkanı Erhan Üstündağ, BBP Sivas İl Başkan Yardımcısı Yüksel Yancı, BBP Belediye Meclis Üyesi Murat Çetinkaya ve Pilot Kaya İstektepe'nin hayatını kaybettiği kazaya ilişkin, aralarında dönemin Kayseri Valisi Mevlüt Bilici'nin de yer aldığı 132 şüpheli hakkında, 'ihmal, kasten öldürmek, suç delillerini yok etme ve değiştirme' gibi suçlarla başlatılan soruşturmada, kovuşturmaya gerek görmeyerek takipsizlik kararı verdi.

ADLİYENİN ÖNÜNE SİYAH ÇELENK BIRAKILDI
Şanlıurfa Alperen Ocakları ve Büyük Birlik Partisi İl Başkanlığı verilen takipsizlik kararına tepki göstermek için dün Şanlıurfa Adliyesi binası önünde toplandılar. Adliyenin önüne çelenk bırakan Alperen Ocakları, daha sonra yaptıkları basın açıklaması ile davada verilen karara tepki gösterdi.

TAMBURACI: DAVA DOSYASI İLE ALAKALI ÇOK ÖNEMLİ NOKTALARA ULAŞILDI
Adliye önünde toplanan grup adına basın açıklamasını okuyan Büyük Birlik Partisi Haliliye İlçe Başkanı Ferhat Tamburacı, "Maalesef terör olaylarının yaşandığı bugünlerde Büyük Birlik camiası olarak bizim acımız ikiye katlanmıştır. 25 Mart 2009'da Keş Dağları Karayakup Tepesi'nde bindikleri helikopterin kırıma uğraması sonucu Muhsin başkanımız ve arkadaşlarımız şehit olmuşlardır. Dün itibariyle dâhil ve harici tüm imkansızlıklara ve yalnız bırakılmamıza rağmen şehitlerimizin aileleri ve camiamızla yürüttüğümüz hukuki süreçle alakalı karar maalesef takipsizlikle neticelenmiştir. Ne hazin bir fırsatçılıktır ki, ne kadar manidardır ki, bütün bu takipsizlik kararı elim bir terör olayının şokunun yaşandığı ve bahaneyle ulusal medyaya sansür ve sınırlamanın getirildiği bir zaman dilimi içerisinde kamuoyuyla paylaşılmıştır. Kamuoyunun hayret ve kuşkuyla takip ettiği Muhsin başkanımızın davası sürecinin geldiği bu aşamada kusur, ihmal ve kasıtlar bir bir oraya çıkmaya başlamıştır. Netice itibariyle Muhsin Yazıcıoğlu dava dosyası ile alakalı çok önemli noktalara ulaşıldı. İşte ne olduysa bundan donra oldu. Daha dosyası bu boyuta eriştikten sonra başta siyasi iktidar olmaz üzere sorumlu tüm kurumlar bu davaya olan hassasiyetlerini kaybetmeye başladılar. Sonuç olarak, şundan herkes emin olsun ki, adaleti dahi kol kırılır maslahatı içinde kalır anlayışıyla dizayn edenler kaçınılmaz bir şekilde zamanı gelince adalet ve hukukun bir gün herkese lazım olacağı gerçeğiyle yüzleşecektirler" dedi. Yapılan basın açıklamasının ardından grup sessizce dağıldı. (Kaynak: Gazete İpekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Alperenler, dava kararına tepki gösterdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement