Ankara Barosu Başkanı Mustafa Köroğlu: Enkazlarda Hızlı Şekilde Numunelerin Alınması Gerekiyor - Son Dakika
Güncel

Ankara Barosu Başkanı Mustafa Köroğlu: Enkazlarda Hızlı Şekilde Numunelerin Alınması Gerekiyor

Ankara Barosu Başkanı Mustafa Köroğlu, deprem nedeniyle Hatay’da yıkılan bir binanın enkazında Ankara Barosu Fotoğrafçılık Kulübü’ne üye avukatların bulduğu deniz kabuklarına ilişkin, “Bu enkazlarda, binaların ne şekilde yapıldığı noktasında hızlı şekilde numunelerin alınması gerekiyor. Biz de bu konuda adalete yardımcı oluyoruz. Adalet, deprem bölgelerinde enkaz altında” dedi.

14.02.2023 17:30  Güncelleme: 17:34

Ankara Barosu Başkanı Mustafa Köroğlu, deprem nedeniyle Hatay'da yıkılan bir binanın enkazında Ankara Barosu Fotoğrafçılık Kulübü'ne üye avukatların bulduğu deniz kabuklarına ilişkin, "Bu enkazlarda, binaların ne şekilde yapıldığı noktasında hızlı şekilde numunelerin alınması gerekiyor. Biz de bu konuda adalete yardımcı oluyoruz. Adalet, deprem bölgelerinde enkaz altında" dedi.

Mustafa Köroğlu, bugün yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş merkezli depremler sırasında Hatay'da yıkılan bir binanın enkazında Ankara Barosu Fotoğrafçılık Kulübü'ne üye avukatların bulduğu deniz kabuklarına dikkat çekti. Köroğlu, "Hatay Kırıkhan'da, Cumhuriyet Mahallesi 302. Sokak'ta yıkılan bir binada arkadaşlarımız, fotoğraf çekimi sırasında, yıkılan bir binada kullanılan malzemelerde deniz kabuklarının fotoğraflarını çektiler. Bu da kullanılmakta olan malzemenin, kumun niteliğinin ilgili müteahhitlerce görmezden gelindiğini, yapı denetim firmalarınca yeterince denetlenmediğini, sorumluluğu olan idari birimlerin yerine getirilmediğini ortaya koyuyor" diye konuştu.

Köroğlu, deprem mahalindeki her enkazın aynı zamanda bir suç mahali olduğunu kaydederek, "Orada tespitlerin yapılması, daha sonra bu nedenle sorumluluğu olanların yargılanması ve ceza alması noktasında önemli olduğu için hızlı bir şekilde Cumhuriyet başsavcılıkları aracılığı ile bilirkişiler eliyle burada tespitlerin yapılması gerekiyor. Neden? Çünkü taksirle veya bilinçli taksir ile ölüme sebebiyet verme suçundan bahsediyoruz" dedi.

Köroğlu, suça iştirak edenlerin belediyeler, görevini yerine getirmeyenler, müteahhitler veya vekillerinin olduğunu belirterek, "Bu kişilerin yargı önüne çıkması lazım. Yargılanmaları gerekmekte. Bu yargılamada en önemli olan şey de şu anda kaldırılmaya çalışılan enkazlar. Bu enkazlarda, binaların ne şekilde yapıldığı noktasında hızlı şekilde numunelerin alınması gerekiyor. Biz de bu konuda adalete yardımcı oluyoruz. Adalet, deprem bölgelerinde enkaz altında" diye konuştu.

Ankara Barosu Başkanı Mustafa Köroğlu: Enkazlarda Hızlı Şekilde Numunelerin Alınması Gerekiyor
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Ankara Barosu Başkanı Mustafa Köroğlu: Enkazlarda Hızlı Şekilde Numunelerin Alınması Gerekiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement