Atabarı Kayak Merkezinde Telesiyej Sistemi Hizmete Girdi - Son Dakika
Güncel

Atabarı Kayak Merkezinde Telesiyej Sistemi Hizmete Girdi

Artvin merkezine 17 kilometre uzaklıkta bulunan Atabarı Kayak Merkezindeki telesiyej sistemi, törenle hizmete girdi.

18.01.2014 21:44  Güncelleme: 22:22

Artvin merkezine 17 kilometre uzaklıkta bulunan Atabarı Kayak Merkezi'ndeki telesiyej sistemi, törenle hizmete girdi.

Çift kişilik 42 koltuğun bulunduğu 530 metre uzunluğundaki telesiyej sisteminin açılış törenine, Artvin Valisi Kemal Cirit, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Belediye Başkanı Emin Özgün, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bahattin Yetim, AK Parti Artvin Belediye Başkan adayı ve eski Spor Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kocatepe, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Vali Cirit, törende yaptığı konuşmada, Artvin'in Genya Dağları'ndan tüm Türkiye'ye seslendiklerini belirterek, "Diyoruz ki biz kış turizminin en önemli illerinden biriyiz. Gelecekte buralarda, Atabarı Kayak Kulübü ile onlarca yetenekli sporcumuz sadece Türkiye'de değil uluslararası alanda ve olimpiyatlarda da başarı gösterecek. Biz bu minik yüreklere inanıyoruz. Eğer Uludağ'da, Kartalkaya'da, hatta Palandöken'de kaymak için kar bulamazsanız, biz, Artvin'in Genya Dağları'nda Mersivan Kayak Merkezi'nde sizleri bekliyor olacağız. Burada planlama aşamasından bugüne kadar emeği geçen herkese devlet adına teşekkürlerimi iletiyorum" dedi.

- "Artvin, spor tesisleşmesinden gerekli payı almıştır"

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ise Türkiye genelinde son 2,5 yılda Gençlik ve Spor Bakanlığı vasıtasıyla Cumhuriyet tarihinde görülmemiş şekilde spor tesisi hamlesi gerçekleştirildiğini söyledi.

Baykan, 30 Ekim'de İstanbul'da 213 spor tesisinin açılışını Başbakan ile yaptıklarını ifade ederek, "789 spor tesisinin yapımı devam ediyor, ihale aşamasında ve açılış noktasına gelenler var. 2014 programına bin 965 spor tesisi almış bulunuyoruz. Sporcu yetiştirmek istiyorsak Avrupa, dünya ve olimpiyatlarda başarı istiyorsak elbette tesislere ihtiyacımız var" diye konuştu.

Artvin'in de spor tesisleşmesinden gerekli payı aldığını dile getiren Baykan, "Bu kayak tesisimizin yanı sıra Artvin merkezde yüzme havuzu inşaatımız devam ediyor. Artvin merkezde futbol sahası yapılanmasını tamamladık. Arhavi'de tribün, Borçka'da çim saha, Murgul'da 250 kişilik spor salonu, Yusufeli'de kano kürek parkuru, Arhavi'de gençlik merkezi ve 2014 yılında yatırım programına aldığımız Artvin'de çok amaçlı spor salonu yapımına başladığımız, devam ettiğimiz ve programa aldığımız yatırımlarımızdır" dedi.

Baykan, Atabarı Kayak Merkezi'ndeki tesislerde elektrik açısından yaşanan sorunların uzun süreli meşguliyete yol açtığını ifade ederek, "Belki daha önce tamamlama durumu söz konusuyken bugünlere geldik. Sayın milletvekilimizin, yerel yönetimlerimizin, valiliğimizin önemli çabaları oldu. Mehmet Kocatepe'nin bu tesislerin tamamlaması konusunda çabalarını söylemeden edemeyeceğim. Bugün bu noktaya gelmek bizleri mutlu ediyor. Şükürler olsun bugünü gördük. Artvin için en iyisinin, en hayırlısının olmasını temenni ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Belediye Başkanı Özgün de Artvin Atabarı Kayak Merkezi'nin uluslararası standartlara kavuşturulması gerektiğini belirterek, Atabarı Kayak Merkezi'nin Artvin için çok önemli olduğunu kaydetti.

AK Parti Belediye Başkan adayı Mehmet Kocatepe ise Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan'dan Artvin Kafkasör bölgesinde çim kayak pistinin yapılmasını talep ederek, "Eğer bu konuda da bir şeyler yapılırsa Artvin 12 ay boyunca her gün yaklaşık 500 kişinin gelip gittiği, hareketli bir il olur. İşte o zaman Artvin yaşanılabilir bir kente dönüşmüş olur" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Atabarı Kayak Kulübü sporcularınca kayak ve snowboard gösterisi yapıldı.

Atabarı Kayak Merkezinde Telesiyej Sistemi Hizmete Girdi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Atabarı Kayak Merkezinde Telesiyej Sistemi Hizmete Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement