Atanamayan Öğretmenlerden Milletvekillerine 550 Karanfil - Son Dakika
Güncel

Atanamayan Öğretmenlerden Milletvekillerine 550 Karanfil

Atanamayan Öğretmenlerden Milletvekillerine 550 Karanfil

CHP'li Ensar Öğüt, kapatılacak dershanelerden gelecek öğretmenlerin atama bekleyen öğretmenlerin önüne geçirilmemesi gerektiğini söyledi.

29.04.2014 16:32  Güncelleme: 16:48

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Meclis'te atama bekleyen öğretmenlerle birlikte yaptığı açıklamada, kapatılacak dershanelerden gelecek öğretmenlerin atama bekleyen öğretmenlerin önüne geçirilmemesi gerektiğini söyledi.

ÖĞÜT: TÜRKİYE'DE 350 BİN CİVARINDA ATAMA BEKLEYEN ÖĞRETMEN VAR

Türkiye'de 350 bin civarında atama bekleyen öğretmen olduğunu söyleyen Ensar Öğüt, Başbakan Erdoğan'ın Haziran ve Ağustos aylarında atamaların yapılacağını açıkladığını ifade ederek, "Dershanelerin kapatılmasından dolayı 40 bin öğretmenin bu arkadaşlarımızın atamalarının önüne çıkacağı yönünde kuşkumuz var. KPSS imtihanından geçirmeden, KPSS imtihanı olmuş gençlerin önüne geçirmeniz büyük bir haksızlıktır. Bu gençlerin haklarının yenilmemesi için atama bekleyen 350 bin öğretmene hak tanınmasını, dershanelerden gelecek öğretmenlerimizin içinde emeklisi dolmuş olanlar varsa bunların atanmaması ve mevcut öğretmen olup emeklisi dolmuş olan öğretmenlerimizin derhal emekli yaparak genç öğretmenlerimizin atanmasını istiyoruz" dedi.

"FRANSIZCA VE ALMANCA KADROLAR YOK"

Fransızca ve Almanca kadroların olmadığına da dikkat çeken Öğüt, "Bunlara da biran önce kadro verilmesini umuyoruz. Bizde muhalefet olarak elimizden gelen ne varsa yapacağız ve bu konuda hükümete her türlü desteği veriyoruz" diye konuştu.

ÖĞRETMEN ADAYLARI BAŞBAKAN ERDOĞAN'A SESLENDİ

Başbakan Erdoğan'ın atamalarla ilgili yaptığı açıklamaları hatırlatan öğretmen adayı Burak Yıldırım, "Başbakanımıza atama bekleyen öğretmenler olarak sesleniyoruz, verilen Haziran ataması sözü tutulacak mı? Eğer gerçekten bütçe sıkıntısı nedeniyle atamamız yapılmıyorsa biz hükümetimize ve halkımıza 2015 yılına kadar herhangi bir ücret talep etmeden çalışma sözü veriyoruz. Bu fedakarlığı branş öğretmenleri olarak göze alıyoruz ve hükümetimizden gereken fedakarlığı bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Atanamayan öğretmenler, Ensar Öğüt ile birlikte Mecliste milletvekillerine karanfil dağıttı. 

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Atanamayan Öğretmenlerden Milletvekillerine 550 Karanfil - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement