Atanan İmam İstifa Edince Yerine Gönüllü Olarak Başladı - Son Dakika
Güncel

Atanan İmam İstifa Edince Yerine Gönüllü Olarak Başladı

Atanan İmam İstifa Edince Yerine Gönüllü Olarak Başladı

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'ne bağlı Üzümlü Köyü'nde oturan İdris Kaya, 9 aydan bu yana imam bulunmayan köyünde gönüllü imamlık yapıyor.

27.06.2015 12:08

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'ne bağlı Üzümlü Köyü'nde oturan İdris Kaya, 9 aydan bu yana imam bulunmayan köyünde gönüllü imamlık yapıyor. Daha önceleri de köyde imamın izinli olduğu dönemlerde yine gönüllü olarak köylüye yardımcı olduğunu belirten Kaya, mağdur olduğunu ve artık resmi olarak imamlık yapmak istediğini söyledi.

Çukurca'nın Irak sınırında bulunan 180 hane 1400 nüfuslu Üzümlü Köyü'ne 9 aydan bu yana imam bulunmuyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından atanan imamın köye gelmeyip istifa etmesiyle birlikte köylüler imamsız kaldı. Bunun üzerine imam hatip lisesi mezunu ve dışarıdan İlahiyat Bölümü'nü okuyan 8 çocuk babası 45 yaşındaki İdris Kaya, köyünde gönüllü imamlık yapmaya başladı. Hiçbir ücret almadan köylünün dini vecibelerinde yardımcı olan Kaya, 47 çocuğa da Kuran-ı Kerim dersleri veriyor. Köylüler, namazları Kaya'nın kıldırdığını belirtirken, dini konularda kendilerine çok yardımcı olduğunu çocuklara Kuran'ı Kerim öğrettiği için de çok memnun olduklarını söyledi.

Gönüllü imam İdris Kaya ise 9 aydır hiçbir ücret almadan köylülere yardımcı olduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Çoğu zaman köyümüzde imam olmasına rağmen izin aldıklarında yerlerine de ben bakıyorum. İmamların yerine baktığım zaman da herhangi bir ücret almıyorum. 8 çocuğum var işimi gücümü bırakıp köylüye yardımcı olmaya çalışıyorum. Yetkili mercilere sesleniyorum. Bunca zaman köyün imamlığını yaptım ve elimde bu işi yapabileceğime dair belgelerim var. Mağduriyetimin göz önüne alınıp köyün resmi imamı olarak atanmamı istiyorum." - Çukurcahakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Atanan İmam İstifa Edince Yerine Gönüllü Olarak Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement