Avusturya Cumhurbaşkanı Kosova'da Osmanlı'dan Kalma Tarihi Camii Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Avusturya Cumhurbaşkanı Kosova'da Osmanlı'dan Kalma Tarihi Camii Ziyaret Etti

Avusturya Cumhurbaşkanı Kosova\'da Osmanlı\'dan Kalma Tarihi Camii Ziyaret Etti

Avusturya Cumhurbaşkanı Kosova'da Osmanlı'dan kalma tarihi camii ziyaret etti İki günlük resmi Kosova temasları çerçevesinde, başkent Priştine'deki ziyaretleri ardından Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer, Kosovalı Türklerin yoğun olarak yaşadığı tarihi Prizren'e geçti.

29.10.2015 16:46

Avusturya Cumhurbaşkanı Kosova'da Osmanlı'dan kalma tarihi camii ziyaret etti

İki günlük resmi Kosova temasları çerçevesinde, başkent Priştine'deki ziyaretleri ardından Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer, Kosovalı Türklerin yoğun olarak yaşadığı tarihi Prizren'e geçti.

Priştine'deki resmi temasları ardından Prizren'e geçen Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer'e Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga eşlik etti. Prizren temasları çerçevesinde ilk olarak Zoya Dihmıtare Arnavut Katolik Kilisesi'ni ziyaret eden Fischer ve Yahyaga, çocukların çiçekleriyle karşılandılar. Kiliseyi gezen Fischer ve Yahyaga'ya Kilise Başpiskoposu Dod Cerci, kilisenin tarihi hakkında bilgi verdi. Katolik Kilisesi ziyareti ardından her iki ülke Cumhurbaşkanı, Osmanlı döneminden kalma tarihi Sinan Paşa Camii'ni ziyaret ettiler. Cumhurbaşkanları Fischer ve Yahyaga Sinan Paşa Camii'ne araçlarla değil yürüyerek tarihi Şadırvan merkezinden geçerek gitmeyi tercih ettiler. Sinan Paşa Camii'nde Kosova Müftüsü Naim Tırnava tarafından karşılanan Fischer ve Yahyaga'ya camiin tarihi hakkında bilgi verildi. Camiye ayakkabılarını çıkararak giren Cumhurbaşkanı Fischer, Prizren'de bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek Prizren'de çok uluslu halkın bir arada barış içerisinde yaşadığını ve tüm dünyaya örnek teşkil ettiğini vurguladı. Fischer, Prizren'de Avusturya askerinin de barış gücünde görevli olduğunu söyledi. Fisher daha sonra Naim Tırnava'ya bir hediye verdi. Cumhurbaşkanı Fischer ve Yahyaga, temasları ardından Prizren'den ayrıldılar.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Avusturya Cumhurbaşkanı Kosova'da Osmanlı'dan Kalma Tarihi Camii Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement