Bakan Yıldırım, Ankara-Konya Yüksek Hızlı Tren'in Son Rayını Döşedi - Son Dakika
Güncel

Bakan Yıldırım, Ankara-Konya Yüksek Hızlı Tren'in Son Rayını Döşedi

Bakan Yıldırım, Ankara-Konya Yüksek Hızlı Tren\'in Son Rayını Döşedi

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ankara -Konya Hızlı Tren Hattı'nın son panel serim törenine katılarak, son ray döşeme işlemini gerçekleştirdi

01.11.2010 21:55

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ankara - Konya Hızlı Tren Hattı'nın son panel serim törenine katılarak, son ray döşeme işlemini gerçekleştirdi. Bakan Yıldırım, Ankara -Konya Yüksek Hızlı Treni deeme seferlerinin Aralık ayı başında başlayacağını söyledi.

Ankara -Konya Yüksek Hızlı Tren hattının 65'nci kilometresi olan Konya'nın Yunak İlçesi'ne bağlı Pınarbaşı beldesi yakınlarında programa göre saat 16.00 da yapılacağı duyurulan tören Bakan Yıldırım'ın, İstanbul'dan Konya'ya, buradan da tören alanına ulaşmasının gecikmesiyle saat 18.00 da başladı.

Törende ilk konuşmayı yüklenici firma olan YAPI Merkezi Onursal Başkanı Dr. Ersin Arıoğlu yaptı. Arıoğlu, Ankara -Konya Yüksek Hızlı Tren projesinin yüzde 92'lik bölümünün tamamlandığını söyledi.

Projeye desteklerinden dolayı Bakan Yıldırım ile TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman'a ve TCDD bürokratlarına günün anısına birer plaket verdi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ise adım adım projenin sonuna geldiklerini belirttği konuşmasında, 17 ay içerisinde 26 kilometre demiryolu hattı döşediklerini söyledi.

Yıldırım, Avrupa'da bu mesafede demiryolu hattının 7 ile 10 yıl arasında yapıldığını, Türkiye'de ise tamamının Türk mühendis ve müteahhitleri tarafından dört yıl gibi kısa bir sürede gerçekleşeceğini belirterek, "Bu bir rekordur. Bu proje yüklenici firmalar için para kazanma projesi değildir, bu aşılmıştır, heyecan ve idaal haline gelmiştir" dedi.

ARALIK'TA DENEME SEFERLERİ BAŞLIYOR

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ankara -Konya Yüksek Hızlı Tren'in deneme seferlerinin Aralık ayı başında başlayacağını söyledi. Yüksek Hızlı Tren hattı ile Konya'nın Adapazarı, İstanbul, Eskişehir illerine bağlanacağın belirten Yıldırım "Marmaray projesini de eklersek artık Mevlana'nın çağrısına Avrupa'dan kulak verenler hızlı trenle gelecekler, O büyük düşünürün 'ne olursan ol gel' çağrısı, 'nereden gelirsen gel' olarak da gerçekleşmiş olacak" diye konuştu.

Ulaştırma Bakanı Yıldırım konuşmasının ardından Ankara -Konya Hızlıl Tren'in son panel serim işini gerçekleştirdi. Yıldırım, ray birleştirmesi yapmadan önce Ankara ve Konya'dan gelen iki yüklenici firmanın işçilerinin ekip başlarına arkadaşları adına birer çiçek verdi. Ardından paletli ray döşeme iş makinasını kullanarak son panel döşeme işlemini gerçekleştirdi.

Bakan Yıldırım daha sonra kendisine ikram edilen çikolatayı demiryolu çalışanlarına ve gazetecilere tek tek ikram etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Yıldırım, Ankara-Konya Yüksek Hızlı Tren'in Son Rayını Döşedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement