Baro Başkanı Antmen: "Zanlıların Avukatlığını Yapmak İstemiyoruz" - Son Dakika
Güncel

Baro Başkanı Antmen: "Zanlıların Avukatlığını Yapmak İstemiyoruz"

Baro Başkanı Antmen: "Zanlıların Avukatlığını Yapmak İstemiyoruz"

Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, Mersin’deki yaklaşık bin 600 avukatın, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ı Tarsus’ta vahşice öldüren zanlıların avukatlığını yapmak istemediklerini söyledi.

15.02.2015 17:03

Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, Mersin'deki yaklaşık bin 600 avukatın, üniversite öğrencisi Özgecan AslanTarsus'ta vahşice öldüren zanlıların avukatlığını yapmak istemediklerini söyledi. Antmen, "Bu alçak cinayette Özgecan'ın ailesinin avukatıyız. CMK gereğince bile olsa mecbur olduğumuz halde biz bu zanlıları savunmak istemiyoruz ama yargı sürecini de tıkamamak için avukatla temsil edilmeleri gerekiyor" dedi.

Mersin Barosu Başkanı Antmen, Özgecan'ın Barış Mahallesi'ndeki evinin önünde gazetecilere açıklama yaptı. Mersin'in Tarsus ilçesinde meydana gelen hunharca bir cinayetle sarsıldıklarını ve genç bir çocuğun bir kadın cinayetine kurban gittiğini belirten Antmen, Mersin Barosu olarak sonuna kadar ailenin yanında olacaklarını bildirdi. Özgecan'ın ailesinin de Mersin Barosu'na yazılı olarak başvurarak müdafi avukat tayin edilmesini istediği bilgisini veren Antmen, "Biz Tarsus ilçe temsilcimizi ve Kadın Hakları Merkezimizin başkanıyla bir kısım kadın avukat arkadaşlarımızı derhal görevlendirdik. Mersin Barosu olarak ailenin yanındayız. Halkın avukatlarıyız diyorduk, şimdi de bu alçak cinayette Özgecan'ın ailesinin yanında olacağız sonuna kadar" diye konuştu.

"ARKADAŞLARIMIZ ZANLILARIN AVUKATLIĞIN ÜSTLENMEK İSTEMİYOR"

Zanlıların, Tarsus İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin hassasiyeti sonucunda yakalandıklarını ve şu an Tarsus İlçe Jandarma Komutanlığı'nda olduklarını dile getiren Antmen, "Tarsus'taki CMK görevlisi arkadaşlarımız bu zanlılara müdafilik yapmak istemediler haklı olarak. Tarsus'taki diğer arkadaşlarımız da özel avukatlığını almak istemediler. Yoğun bir şekilde Mersin'deki bin 600 civarındaki avukatımız zanlıların avukatlığını üstlenmek istemiyor. Tabi Ceza Muhakemeleri Kanunu (CMK) ile Anayasa'nın ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin savunma hakkıyla ilgili verdiği görev nedeniyle avukatla temsil edilecekler. Çünkü çıkmaları gerekiyor adliyeye, ifadelerin alınıp ondan sonra yasal prosedürün işlemesi gerekiyor. Bakıyoruz, kabul eden arkadaşımız olacak mı veya olmazsa en son CMK gereğince Baro Yönetim Kurulu gereğini yapacak. Tabi acımız büyük. Allah acılı aileye sabır versin" ifadelerini kullandı.

"CMK gereğince bile olsa mecbur olduğumuz halde biz bu zanlıları savunmak istemiyoruz" diyen Antmen, bir cani de olsa suçu sabit olana kadar, bağımsız bir mahkeme tarafından cezalandırılıp bu karar kesinleşene kadar 'masumluk karinesi'nden söz edildiğini kaydetti. Antmen, "Ama biz Mersin Barosu olarak, özellikle kadın cinayetlerinde artık hiç kimse 5-6 yaşındaki çocuklara, çocuk gelin dedikleri çocuğun cinsel istismarına ve kadına karşı şiddete cesaret etmesin istiyoruz. Mersin Barosu dik duruşunu gösteriyor. Fakat yargı sürecini de tıkamamak anlamında bakıyoruz. Bu konuda Mersin Barosu her zaman olduğu gibi ezilenden ve mağdurdan yanadır. Evet savunma hakkı, evet insan hakları, sonuna kadar Mersin Barosu bunun yanındadır ama biz bugün ailenin avukatıyız" şeklinde konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Baro Başkanı Antmen: 'Zanlıların Avukatlığını Yapmak İstemiyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement