Başbakan Yıldırım: Hiçbir Terör Örgütü Türkiye Cumhuriyeti'ni Esir Alamaz (2) - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yıldırım: Hiçbir Terör Örgütü Türkiye Cumhuriyeti'ni Esir Alamaz (2)

Başbakan Yıldırım: Hiçbir Terör Örgütü Türkiye Cumhuriyeti\'ni Esir Alamaz (2)

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, Alman Der Spiegel dergisinin Cerablus operasyonu hakkındaki 'Hedef Kürtler; Ankara, bölgede uzun süreli bir işgalin ilk adımını attı' analiziyle ilgili "Türkiye bir yandan IŞİD'le mücadele etmekte zayıf kalıyor, diye yalan iddialarda bulunacaksınız bir yandan da DEAŞ veya IŞİD'in üzerine amansızca gidip masum insanların hayatını kurtarınca da 'Kürtler öldürülüyor' diyeceksiniz.

26.08.2016 13:18

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, Alman Der Spiegel dergisinin Cerablus operasyonu hakkındaki 'Hedef Kürtler; Ankara, bölgede uzun süreli bir işgalin ilk adımını attı' analiziyle ilgili "Türkiye bir yandan IŞİD'le mücadele etmekte zayıf kalıyor, diye yalan iddialarda bulunacaksınız bir yandan da DEAŞ veya IŞİD'in üzerine amansızca gidip masum insanların hayatını kurtarınca da 'Kürtler öldürülüyor' diyeceksiniz. Yemezler. Bunlar tamamen yalandır. Aslı astarı yoktur" dedi.

YILDIRIM: PATLAYICI YÜKLÜ KAMYONLA İNTİHAR SALDIRISI

Başbakan Yıldırım ve Bulgaristan Başbakanı Borisov, düzenlediği ortak basın toplantısındaki açıklamalarının ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde gerçekleşen terör saldırısıyla ilgili yeni bilgilerin olup olmadığı sorulan Yıldırım, "Sabah 7 sıralarında Cizre Polis Merkezi'ne patlayıcı yüklü bir kamyonla intihar saldırısı oldu. Şehitlerimiz, yaralılarımız var. Bu hiç şüphesiz alçak PKK bölücü terör örgütünün hain saldırılarından bir tanesi" ifadelerini kullandı.

"BU DERGİ HERHALDE BAŞKA GEZEGENDE YAŞIYOR"

Cerablus operasyonuna ilişkin talimatın detayları ve Alman Der Spiegel dergisinin 'Hedef Kürtler; Ankara, bölgede uzun süreli bir işgalin ilk adımını attı' analiziyle ilgili görüşleri sorulan Başbakan Yıldırım, "Bu dergi herhalde bir başka gezegende yaşıyor. Dünyadan haberi yok veya haberi var; yalan hem de kuyruklu yalan haberler yapmayı kendine iş edinmiş. Hiçbir şey bilmiyorsa ABD Başkan Yardımcısı'nın, AB makamlarının açıklamasını dinlesin ve dünyadaki bütün ülkelerin açıklamasını dinlesin ona göre haber yapsınlar. Türkiye bir yandan IŞİD'le mücadele etmekte zayıf kalıyor, diye yalan iddialarda bulunacaksınız bir yandan da DEAŞ veya IŞİD'in üzerine amansızca gidip masum insanların hayatını kurtarınca da 'Kürtler öldürülüyor' diyeceksiniz. Yemezler. Bunlar tamamen yalandır. Aslı astarı yoktur. Özgür Suriye Ordusu orada DEAŞ unsurlarını temizlemekle meşguldür ve diğer terör gruplarını geldikleri yere göndermekle meşguldür. Bizim askerimiz, bizim unsurlarımız da onlara lojistik destek vermektedir. Askerimizin görevi, sınırlarımızın güvenliğini sağlamak ve ülkemizin topraklarında yaşayan vatandaşlarımızın can ve mal emniyetini teminat altına almaktır. Türkiye'nin yaptığı budur. Bunun dışındaki bütün haberler, yorumlar zırvadır" diye konuştu.

"SÖZDE DEVLET KURMA PEŞİNDELER, ASLA BAŞARAMAYACAKLAR"

'Fırat Kalkanı' operasyonuyla ilgili konuşan Başbakan Yıldırım, IŞİD ve diğer terör grupları bölgeden çıkarılıncaya kadar operasyonlara devam edileceğini vurgulayarak, "Baştan beri biz Türkiye'nin toprak bütünlüğünü savunuyoruz ve Suriye'nin de toprak bütünlüğünü savunuyoruz. Bu terör örgütlerinin amacı hem Türkiye'de hem Suriye'de bölücülük yapmak. Sözde akılları sıra buralarda devlet kurmak, böyle bir hayalin peşindeler. Asla bunu başaramayacaklar. Biz sınırlarımızın güvenliğini, vatandaşlarımızın can ve mal emniyetini yüzde yüz sağlayıncaya kadar oradaki operasyonlarımıza devam edeceğiz. DEAŞ ve diğer terör unsurlarını bölgeden çıkarıncaya kadar bu operasyonlara devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.

"EKİM AYINDA TAMAMLANMASINI BEKLİYORUZ, ÇÜNKÜ KANUNİ ZORUNLULUK"

Türkiye'nin Bulgaristan'la Suriyeli mülteciler konusunda ikili bir sözleşme imzalamayı düşünüp düşünmediği sorusu üzerine Başbakan Yıldırım, "Türkiye-Bulgaristan mülteci sorununu Bulgaristan'ın yaşamakta olduğu bu sıkıntıyı azaltmak için ikili bir gayret, ikili birlikte çalışma kararı aldı. Her ne kadar AB ile yapılacak anlaşma gecikmiş olsa da bu anlaşma oluncaya kadar, Ekim ayında tamamlanmasını bekliyoruz çünkü bu kanuni zorunluluk, bu süreye kadar bile Bulgaristan'la aramızda çalışmaları yoğunlaştıracağız ve burada yaşanan sorunun çözümü için somut adımlar atmaya gayret edeceğiz" diye yanıt verdi.

BORİSOV: AB İÇERİSİNDE BİR İRADE TÜM DEVLETLERE KORUMA SAĞMALI

Suriyeli mülteciler konusunda Türkiye ile Bulgaristan arasındaki sözleşmeye ilişkin soruyu yanıtlayan Bulgaristan Başbakanı Borisov ise şöyle konuştu: "Ben umuyorum ki AB içerisinde yeterince bir irade, güç toplanıp tüm devletlere bir koruma sağmalı. Ondan sonra zaten başka toplantılarımız da olacak. Yeterince zamanımız ortamımız olur. Ben eminim ki tüm Avrupa ülkeleri için çok net ve uygun bir çözüm bulabiliriz. Böyle bir imkanımız var. Türk makamlarıyla çok iyi, ortak bir sınır koruma mekanizması oluşturabiliriz"

- İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başbakan Yıldırım: Hiçbir Terör Örgütü Türkiye Cumhuriyeti'ni Esir Alamaz (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement