Başkan’dan Fuar Müjdesi - Son Dakika
Güncel

Başkan’dan Fuar Müjdesi

Başkan’dan Fuar Müjdesi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kentte Fuarcılığa Büyük İvme Kazandırması Beklenen Yeni Fuar Alanı İçin Nisan Ayında İnşaat İhalesine Çıkılacağını Açıkladı.

06.01.2011 20:16  Güncelleme: 20:17

İzmir büyükşehir belediye başkanı aziz kocaoğlu, kentte fuarcılığa büyük ivme kazandırması beklenen yeni fuar alanı için nisan ayında inşaat ihalesine çıkılacağını açıkladı. 29. İzmir Ayakkabı, Çanta ve Aksesuarları Fuarı'nın açılış töreninde konuşan Başkan Kocaoğlu, mevcut hollerde Türkiye'nin en büyük kongre merkezinin kurulması için proje çalışmalarının başladığını da belirtti.

Türkiye'den ve dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen firmaları hedefledikleri kitleyle buluşturan İzmir Ayakkabı, Çanta ve Aksesuarları Fuarı, Kültürpark Uluslararası Fuar Alanı'nda 29. kez açıldı. 9 Ocak'a kadar sürecek fuarın açılış törenine İzmir Valisi M. Cahit Kıraç, eşi Berrin Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, EBSO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Ender Yorgancılar, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, meslek odaları ve ayakkabı sektörünün temsilcileri ile ilçe belediye başkanları katıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu törende yaptığı konuşmada, ayakkabı sektörünü ele alırken dikkat edilmesi gereken en önemli noktanın ithalat- ihracat dengesi olduğunu, bu rakamlarda açık verilmesinin ise bir soruna işaret edeceğini belirtti. İzmir'de ayakkabı sektörünün gereken her şeye sahip olduğunu vurgulayan Başkan Kocaoğlu, "Ekonomi yönetiminin sağlayacağı maddi ve manevi teşviklerle bu sektöre el atması gerekir. Bu sektör emek yoğun bir sektördür. Buradaki büyüme istihdam yaratacaktır" diye konuştu.

Fuarları sübvanse etmeyi sürdüreceğiz

Başkan Aziz Kocaoğlu, İZFAŞ'ın 2011 cirosunu 8,5-9 milyon TL olarak hedeflediklerini, ancak sektöre sağladığı sübvansiyonlar nedeniyle zararının da 8,5 milyon TL'yi bulduğunu dile getirerek, " İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZFAŞ şirketi, fuarcılığa harcanan paranın yarısını sübvanse etmektedir" dedi. Başkan Kocaoğlu, fuarlara katılım ücretlerini arttırdıkları takdirde, katılımcı sayısının ve dolayısıyla kent ekonomisine verilen desteğin azalacağını da vurgulayarak, bu destekler nedeniyle İZFAŞ'ın zarar ettiğini ancak kentin kazançlı çıktığını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu şöyle devam etti: "Kentin kalkınması, sektörlerin ayağa kalkması, ülke ekonomisinin genişlemesi, taksiciden lokantacıya kadar para kazanması için bu sübvansiyonu yapıyoruz, bundan da şikayetimiz yok. Ama bunun bilinmesinde, bu özverili çalışmamızın bilinmesinde ve kamuoyuna vurgulanmasında İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kent ekonomisi için, fuarcılık için ne yaptığı, ne kadar elini taşın altına koyduğunun da bilinmesi için bunları söylüyorum".

Yeni fuar alanı için ihale Nisan ayında

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentte fuarcılığın geliştirilmesi için en önemli adım olarak kabul edilen yeni fuar alanının proje ihalesinin bittiğini belirterek, "Şubat ayı içinde arazinin kotları bize verilecek, zaman kazanmak için o kodlara göre arazi düzenlemesini kendi imkanlarımızla yapacağız. 1-15 Nisan arasında da inşaat ihalesine çıkacağız.

Yaklaşık 100 bin metrekareden biraz daha fazla bir fuar alanını, havaalanına 6-7 dakika, kent merkezine 15 dakika mesafede Gaziemir Çevre Yolu üzerinde bir alanda gerçekleştireceğiz" diye konuştu. Başkan Kocaoğlu, Kültürpark'taki mevcut hollerin de Türkiye'nin en büyük kongre merkezi olmak üzere her türlü restorasyonun yapılması için proje çalışmalarına başladıklarını açıkladı.

İzmir Valisi M. Cahit Kıraç ise ayakkabı sektörünün önemine değinerek, "İnsanın şifresi ayakta gizlidir. Sağılığın korunmasında en önemli unsurlardan biridir. Bu nedenle giyilen ayakkabılara gereken özen gösterilmelidir" dedi.

Ege Ayakkabı Sanayicileri Derneği Başkanı Celal Sezerler, üretim kapasitesinde İzmir'in, İstanbul'dan sonra ülkenin ikinci büyük kenti olduğunu, buna karşılık kentin ihracatta aynı performansı gösteremediğini söyledi.

İzmir Ayakkabıcılar Odası Başkanı Tahsin Güzel ise dünya üzerindeki 60 milyar dolarlık sektörden Türkiye'nin binde 3 oranında pay aldığını belirterek, bunun arttırılması gerektiğini kaydetti. Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu Başkanı Hasan Özcan da İzmir Ayakkabı Fuarı'nın tüm sektörün gözü kulağı olduğunu, alım heyetlerinin son kararlarını vermeden önce ısrarla bu fuarı beklediğini açıkladı.

EBSO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Ender Yorgancılar açılışta yaptığı konuşmada, sektörün sorunlarını 3 başlıkta toplayarak ARGE, markalaşma ve kayıt dışı ekonominin önlenmesi şeklinde özetledi.

İzmir Valisi M. Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve katılımcılar açılış kurdelesini kestikten sonra hep birlikte fuarı gezerek, katılımcı firma stantlarını inceledi.

Sadece profesyonel ziyaretçiye açık olan Ayakkabı/ Yaz 2011'de bay – bayan – çocuk ve spor ayakkabı modelleri ile terlik, çanta, bavul, cüzdan ve kemer tasarımları sergileniyor. Fuarda sektörel dernek, kuruluş ve yayınlara da yer veriliyor. 11 bin metrekarelik alanda düzenlenen fuarda, İzmir'in yanı sıra Ankara, Antalya, Bursa, Hatay, İzmir, İstanbul, Konya, Manisa, Sakarya ve Trabzon'dan firmalar yer alıyor.

Fuarı, İspanya, Yunanistan, Romanya, Azerbaycan, İran, Irak, Kuveyt, İsrail'den de alıcılar ziyaret ediyor. Ayakkabı Yaz ve Ayakkabı Kış olmak üzere yılda iki kez gerçekleştirilen İzmir Ayakkabı, Çanta ve Aksesuarları Fuarları; İZFAŞ, İzmir Ayakkabıcılar Odası, Ege Ayakkabı Sanayicileri Derneği (EGE-AYSAD) ve sektör temsilcilerinin destekleri ile gerçekleştiriliyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan’dan Fuar Müjdesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement