Başkan Ergün’den Köylülerin Eylemi İle İlgili Açıklama - Son Dakika
Son Dakika Logo

Başkan Ergün’den Köylülerin Eylemi İle İlgili Açıklama

Başkan Ergün’den Köylülerin Eylemi İle İlgili Açıklama
16.07.2010 19:30  Güncelleme: 19:31

Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Konuyla İlgili Açıklamasında Şu Görüşlere Yer Verdi:

BELEDİYE Başkanı Cengiz Ergün, Yağcılar köylülerinin Perşembe Pazarı'ndaki yerlerinden Belediye tarafından çıkarılmak istedikleri iddiasıyla Belediye önünde yaptıkları eylemle ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yasal olmayan hiçbir işi yapmayacaklarının altını çizen Başkan Ergün, "bu vatandaşlarımıza sadece kendi evlerinde ürettikleri tereyağı, lor, peynir gibi ürünleri satabilmeleri için bir istisna tanınmış.

Fakat aradan geçen bu bir yıllık süre içerisinde maalesef bunlar işi ticarete çevirmiş. Bu vatandaşlarımızın sadece kendi evlerinde ürettiklerini satmaları konusunda yine kısmen idare edebiliriz ama oradaki mevcut pazarcı esnafının, Pazarcılar Odası'na vergisini, işgaliyesini veren esnafın hakkını gasp etmeye kimsenin hakkı yok" dedi.

Belediye başkanı cengiz ergün, konuyla ilgili açıklamasında şu görüşlere yer verdi: "Bu konuyla ilgili henüz arkadaşlarla görüşmedik ama şöyle söyleyeyim; biz seçildikten sonraki süre içerisinde bu vatandaşlarımıza sadece kendi evlerinde ürettikleri tereyağı, lor, peynir gibi ürünleri satabilmeleri için bir istisna tanınmış. Fakat aradan geçen bu bir yıllık süre içerisinde maalesef bunlar işi ticarete çevirmiş. Manavda ne varsa soğanı, patatesi, domatesi gibi işi manav tezgahına çevirmişler.

O açıdan biz de yasal olarak çalışan pazarcı esnafının şikayeti üzerine bu konuyla ilgili yaptırıma gittik. Yani yasal olmayan bir şekilde bunlara bir istisna uygulaması yapılmış. Biz yasal olmayan hiçbir şeyi yapmak istemiyoruz, bunun bilinmesini istiyorum. Bu vatandaşlarımızın sadece kendi evlerinde ürettiklerini satmaları konusunda yine kısmen idare edebiliriz ama oradaki mevcut pazarcı esnafının, Pazarcılar Odası'na vergisini, işgaliyesini veren esnafın hakkını gasp etmeye kimsenin hakkı yok.

Önümüzdeki hafta onlarla ilgili gerekli görüşmeleri yapacağız. Uygun olan neyse yapmaya çalışacağız ama suistimal de etmememiz gerek. Kişilere özel sokak verme gibi bir lüksümüz yok. Zaten Perşembe pazarında ve Salı pazarında bu sokak yayılmalarıyla ilgili ciddi sıkıntılar var. Allah korusun orada bir yangın çıksa, ambulans girmek istese, giremeyecek duruma gelmiş. Bunu engellememiz lazım."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Ergün’den Köylülerin Eylemi İle İlgili Açıklama - Son Dakika


Advertisement