Branda Suyunu Boşaltmak İsterken Ölen Güvenlik Görevlisi - Son Dakika
Güncel

Branda Suyunu Boşaltmak İsterken Ölen Güvenlik Görevlisi

Branda Suyunu Boşaltmak İsterken Ölen Güvenlik Görevlisi

Kemeraltı'nda çalıştığı kot mağazasının önündeki brandanın üzerinde biriken yağmur suyunu boşaltmaya isterken, brandanın çökmesi sonucu ölen güvenlik görevlisiyle ilgili mağaza müdürü ve branda ...

04.11.2013 14:57

Kemeraltı'nda çalıştığı kot mağazasının önündeki brandanın üzerinde biriken yağmur suyunu boşaltmaya isterken, brandanın çökmesi sonucu ölen güvenlik görevlisiyle ilgili mağaza müdürü ve branda imalatçısının yargılanmasına başlandı.

İzmir 6. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya "Taksirle ölüme neden olma" suçundan 3 ile 6 yıl arasında hapis cezası istenen mağaza müdürü tutuksuz sanık Elif D. H. ve avukatı ile ölen güvenlik görevlisi Şevket Pamukoğlu'nun avukatı Ali Onar katıldı.

Sanık Elif D. H, olay günü saat 06.30'da Şevket Pamukoğlu'nun kendisini arayarak yağmurdan dolayı iş yerinin su almaya başladığını söylediğini, bunun üzerine branda imalatçısı firmanın sorumlusu olarak Ferhat A'yı arayarak gelip bakmalarını istediğini, Pamukoğlu'nu tekrar arayarak gelip bakacaklarını ve hiçbir şeye dokunmamasını söylediğini, ancak iş yerine gittiğinde brandanın yıkılmış olduğunu ve Pamukoğlu'nun yerde yattığını ifade etti.

Söz konusu brandanın yapımıyla şirketin mimar departmanının ilgilendiğini, brandanın iş yeri açıldıktan 1 ay kadar sonra yapıldığını fakat o tarihte kendisinin mağaza sorumlusu olmadığını kaydeden Elif D. H, bu olayla ilgili herhangi bir kusurunun bulunmadığını, risk analizi gibi bir görevinin bulunmadığını, mağazanın satışından ve ürünlerden sorumlu olduğunu, beraatini talep ettiğini söyledi.

Ölen güvenlik görevlisi Şevket Pamukoğlu'nun eşi Perihan Pamukoğlu ise, eşinin mağazada 1 buçuk aydır çalıştığını, daha önce birkaç kez brandanın suyla dolduğunu ve bir gün başına bela olacağını söylediğini, olay sonrasında bilinci yerine getirilemediği için olayla ilgili konuşamadıklarını belirtti.

Herhangi bir maddi zararlarının giderilmediğini dile getirerek, eşinin ölümünden kimler sorumluysa cezalandırılmasını istediğini söyleyen Pamukoğlu, hem kendi hem de küçük çocuğu adına davaya katılma talebinde bulundu.

Hakim Mehmet Sayar, duruşmaya gelmeyen sanık Ferhat A'nın bir sonraki celseye çağrılmasına, Perihan Pamukoğlu ve oğlu Furkan Pamukoğlu'nun davaya katılma taleplerinin kabulüne karar vererek duruşmayı erteledi.

Kemeraltı'nda bulunan bir kot mağazasında gece güvenlik görevlisi olarak çalışan Şevket Pamukoğlu, 30 Kasım 2012 tarihinde mağazanın önünde bulanan brandada biriken yağmur sularını elindeki paspas sopasıyla boşaltmak isterken, branda suyun ağırlığıyla Pamukoğlu'nun üzerine düşmüş, olayda yaralanan Pamukoğlu, kaldırıldığı hastanede 15 gün sonra hayatını kaybetmişti.

Ölenin Şevket Pamukoğlu'nun eşi Perihan Pamukoğlu, şikayetçi olması üzerine mağaza müdürü Elif D. H. ve branda imalatçısı Ferhat A. hakkında "Taksirle ölüme neden olma" suçundan 3 ile 6 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Branda Suyunu Boşaltmak İsterken Ölen Güvenlik Görevlisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement