BTB Standı Yoğun İlgi Gördü - Son Dakika
Güncel

BTB Standı Yoğun İlgi Gördü

BTB Standı Yoğun İlgi Gördü

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ATB öncülüğünde Antalya EXPO Center'da düzenlenen 4. Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı'nı gezdi.

23.09.2013 15:45  Güncelleme: 15:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Antalya Ticaret Borsası (ATB) öncülüğünde Antalya EXPO Center'da düzenlenen 4. Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı'nı gezdi. Burdur Ticaret Borsası (BTB) Standına da uğrayan Hisarcıklıoğlu, burada sipsi ile karşılandı. Ceviz Ezmesi, Kapari ve Üzümlerin tadına bakan Hisarcıklıoğlu'na, Ticaret Borsası Başkanı Yılmaz Başar tarafından üç boyutlu tablo hediye edildi.

Antalya Ticaret Borsası (ATB) öncülüğünde Antalya EXPO Center'da düzenlenen 4. Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı, Pazar günü sona erdi. Türkiye'nin 60 farklı yöresinden yaklaşık 200 standın yer aldığı fuarda, hemen hemen çok ilgiyi Burdur Ticaret Borsası standa gördü. Kentin yöresel ürünleri olan ceviz ezmesi, haşhaş helvası, kenevir helvası, ceviz helvası, erişte, ceviz, haşhaşlı yufka, dünyada ilk ve tek olan kapari çayı, kapari reçeli, kapari karpuzu, kapari salamurası, kapari kuvvet macunu, üzüm, pekmez, makarna, ayran, salep gibi daha birçok ürünler tanıtıldı.

Fuarın 3. günüde, Burdur Ticaret Borsası Standını Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, Isparta Valisi Vahdettin Özkan, Burdur Vali Yardımcısı Bahir Altunkaya, Ak Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, Bucak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Yalçın Mecikoğlu da ziyaret etti.

Borsa standına uğrayan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, burada Sipsi ile karşılandı. Sipsi ustası Hüseyin Demir'i dinleyen Hisarcıklıoğlu, Demir'i tebrik etti. Dinleyicilerden büyük alkış toplayan Hüseyin Demir, kısaca Sipsi'yi tanıttı. Daha sonra, Hisarcıklıoğlu'na Salep, Kapari, Cemiz Ezmesi ve Üzüm ikram edildi. Burdur Ticaret Borsası Başkanı Yılmaz Başar'da, kendisini, fuarda görmekten dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, Üç boyutlu tablo hediye etti. Hediye için Başkan Başar'a teşekkür eden Hisarcıklıoğlu, Burdur standının, vatandaşlar büyük ilgi gördüğünü, Antalya'ya gelmeden öğrendiğini, şimdi de kendi gözleriyle gördüğünü söyledi.

Rifat Hisarcıklıoğlu, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'deki yöresel ürünlere sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Fuarda Türkiye'nin her ilinden ürünlerin sergilendiğine dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, "Ama bunları markalaştırmayınca maalesef yurt dışına kaptırıyoruz ve zenginliğe dönüştüremiyoruz. Zenginliğe dönüştürmemiz için kendi yöresel ürünlerimizi marka haline getirmemiz lazım" dedi.

Fuarın Türkiye'nin 81 iline katkı sağladığını vurgulayan Hisarcıklıoğlu, "Önümüzdeki dönem en büyük farklılığımız ve zenginliğimiz, yöresel ürünlerimize sahip çıkmamızla olacaktır. Bu açıdan ben Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı'nın geleceğini çok başarılı buluyor, doğru yolda olduğunu düşünüyorum. TOBB olarak fuarı destekliyor, başarılar diliyorum" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel BTB Standı Yoğun İlgi Gördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement