"Bu Dava Üzerinize Çökecek" - Son Dakika
Güncel

"Bu Dava Üzerinize Çökecek"

"Bu Dava Üzerinize Çökecek"

Gazeteci Mustafa Balbay, Ergenekon Duruşmasında İsyan Etti.

07.10.2010 16:38  Güncelleme: 16:56

Talepler bölümünde söz alan tutuklu sanık gazeteci Mustafa Balbay, "Bu mahkeme salonunda delil aranıyor. Prof.Dr. Faruk Erem'in 'suçluyu kazıyın altından insan çıkar' diyor. Siz 'İnsanı kazıyın altından suç çıkar' diyorsunuz. Bu anlayış Ortaçağ yargıçlarına yakışır" dedi.

"GEREĞİNİ YAPMAZSANIZ BU DAVA SİZİN ÜSTÜNÜZE ÇÖKECEKTİR"

Mahkeme heyetinin yargılamada "Acaba yeni bir delil çıkar mı" diye araştırma yaptığını söyleyen Balbay "Bu dava çökmüştür. Bunu kabul edip gereğini yapmazsanız bu dava sizin üzerinize çökecek. Artık bizler değil, kamuoyunda sizler yargılanıyorsunuz. Artık sizler tartışma konusu olmaya başladınız. Suçluyu kazıyıp insanı bulmak yerine insandan suçlu üretme durumu yaşamaktasınız. Var gücünüzle yaratmaya çalıştığınız örgüt yok" diye konuştu.

"YAKINDA ARKEOLOG İSTEYECEKSİNİZ"

MİT, Genelkurmay Başkanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı'nın mahkemenin yazısı üzerine "Ergenekon adlı bir örgüte ilişkin böyle bir kayıt yok" şeklinde cevap yazdığını hatırlatan Balbay şöyle devam etti:

"Varlığı kanıtlanamamış bir örgüt. Bizim üzerimizden suçlu üretilmesini zemin hazırlanıyor. Hani 2000'li yıllar felaketti. Olmadı, 90'lı yıllar aranıyor. Yakında mahkemeye arkeologlar isteyeceksiniz, antik kazı yaptıracaksınız, Hamurabi'nin atladığı bir yasa var mı diye"

"BİR DE UZAYA GİDECEĞİZ"

"Atlı ile yaya birlikte yürüyemez" atasözüne göndermede bulunan Balbay " Mehmet Ali Çelebi pilot, bir de uzaya da gideceğiz. Bunlar nasıl olağanüstü bir zorlama ile kurulduğunu gösteriyor. Tarih, bu tür zorlama davalarda yargılayanlar mahkum etmiştir" dedi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in, Hanefi Avcı'nın iddiaları üzerine "Delilsiz suç zulümdür" yorumunu yaptığını belirten Balbay " O davaya farklı bu davaya farklı mı bakılacak. Bir telefon iki not nedeniyle insanlar hakkında darbecilikten dava açılabiliyor" diye konuştu.

"AZİZ NESİNLİK BİR DURUM"

Nail Güreli ve sosyal demokrat politikacı yazar Altan Öymen'in duruşmayı izlediğine dikkat çeken Balbay bugünlerde gazetecilerin yaptıkları haberlerden dolayı yargılanmalarına ilişkin bir tartışma başladığını anlattı. Zaman ve Star gazetelerine çok sayıda dava açıldığını belirten Balbay sözlerine şöyle devam etti: "Meslektaşlarım 'Hiçbir gazeteci mesleği nedeniyle hapse girmemeli' diyorlar. Ben burada tutukluyum. İddiaların tümü gazetecilik faaliyetlerime ilişkin. Aziz Nesinlik bir tablo. Biz Ergenekon davasından tutukluyuz. Ergenekon haberleri yapan gazeteciler de tutuklanma tehdidiyle yargılanıyorlar. Ben de 'gazeteciler hapse girmesin' diyorum, ama hapiste olan da orada kalsın diye düşünülmemeli. Adalet zemini kaymış, bu zemini oturtacak olan sizlersiniz" Bursa'da bir trafik kazasında 5 kişinin ölümüne neden olan sürücünün 10 ayda tahliye edildiğini anımsatan Balbay "5 kişinin ölümüne neden olan o kişinin cezaevinden çıkınca suç işleme tehlikesi yok mu. Biz ondan daha mı tehlikeliyiz" diye sordu.

SİLİVRİ HAPİSHANESİ'NİN KAPILARI DEMİRSE BİZ DE ÇELİĞİZ"

"Burada 7 mevsimi doldurdukö"diyen Balbay mahkeme heyetine şöyle seslendi: "Silivri Hapishanesi'nin kapıları demirse biz de çeliğiz, yıkılmayacağız. Çabalarınız boşa çıkacak. Bizler bu acılarla yoğrulup daha da güçlü çıkacağız"

Davanın, bir grup muhalif insanı susturma planı olduğunu ifade eden Balbay "Bu plan o kadar kolay yürürlüğe konulamayacak. Biz vatanımızı şahdamarımız gibi seviyoruz. Bizimle ilgili ne tür amacınız var? Bizim kimliklerimizi yitirip teslim olmamızı bekliyorsanız kusura bakmayın bunu başaramazsınız. Bizim burada başımız dik, adalet istiyoruz. Sayın Başkan sizin atacağınız adımlar bizi değil, sizi ve yargıyı kurtaracak" diye konuştu.

CHP MİLLETVEKİİLERİ SANIKLARLA SOHBET ETTİ

Sanıkların taleplerinin alınmasının ardından duruşmaya kısa bir süre ara verildi.

CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü ile CHP Adana Milletvekili Hulusi Güvel'in duruşmaya verilen arada başta Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan olmak üzere bazı sanıklarla sohbet ettikleri görüldü. Duruşma sanık avukatlarının taleplerinin alınmasıyla devam ediyor.

Cem TURSUN - İSTANBUL DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Bu Dava Üzerinize Çökecek' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement