Bulgaristan'da Minderi Rakiplerine Dar Ettiler - Son Dakika
Güncel

Bulgaristan'da Minderi Rakiplerine Dar Ettiler

Bulgaristan\'da Minderi Rakiplerine Dar Ettiler

Bağcılar Yavuz Selim Lisesi öğrencileri toplam 8 madalya kazanarak takım halinde birinci oldu.

19.10.2012 12:31

Bulgaristan'da Türk kökenli güreşçi Lütfi Ahmedov anısına düzenlenen Uluslararası Güreş Turnuvası'na katılan Bağcılar Yavuz Selim Lisesi öğrencileri toplam 8 madalya kazanarak takım halinde birinci oldu.

Bulgaristan'da düzenlenen 15. Uluslararası Lütfü Ahmedov Serbest Güreş Turnuvası'na katılan Bağcılar Yavuz Sultan Selim Lisesi öğrencileri büyük bir başarıya imza atarak takım halinde birinci oldu. Bağcılar Belediyesi'nin sponsorluğunda turnuvaya katılan 11 öğrenci 3'ü altın 4'ü gümüş ve 1'i bronz olmak üzere toplam 8 madalya kazandı.

Türklerin yoğun olarak yaşadığı Deliorman Bölgesi'ndeki Razgrad kentinde gerçekleştirilen turnuvaya 17'si Bulgaristan'dan 2'si Türkiye'den ve biri de Almanya'dan olmak üzere toplam 20 takım katıldı.

Bağcılar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Garip, Yavuz Selim Lisesi Müdürü Faruk Akbulut ve Antrenör Hüseyin Çolakoğlu gözetiminde turnuvaya katılan öğrenciler, turnuva dönüşü Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı'yı ziyaret etti. Öğrencileri tebrik eden Çağırıcı, "Belediye olarak şimdiye kadar hep başarının destekçisi olduk, bundan sonra da destek vermeye devam edeceğiz. Ülke olarak sizlerden daha büyük başarılar bekliyoruz" dedi.

Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Garip ve Okul Müdürü Faruk Akbulut Başkan Çağırıcı'ya öğrencilerin turnuvaya katılabilmeleri için verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Her yıl geleneksel olarak ismine Uluslararası Güreş Turnuvası düzenlenen Lütfi Ahmedov, 1930'da Deliorman Bölgesi Razgrad kenti Podavya köyünde dünyaya geldi. Dünya ve Avrupa şampiyonlukları bulunan Türk kökenli güreşçi, dünya şampiyonu olduğu 1959 yılında Bulgaristan'da Yılın Sporcusu seçildi. 1997'de hayatını kaybeden Ahmedov anısına 15 yıldır düzenli olarak güreş turnuvası düzenleniyor.

Turnuva'da Murat Bektaş (35 kğ), Muharrem Fidan (66 kğ) ve Koray Yılmaz (85 kğ) birinci oldu. İsmail Durhan (85 kğ), Furkan M. Çete (38 kğ), Enes Olcan Kuş (53 kğ) ve Uğur Lafçı (47 kğ) ikinci olurken, Hamza Güneysu (59 kğ) da üçüncü oldu. Turnuvaya katılan Furkan Çay (32 kğ) ise beşinci oldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bulgaristan'da Minderi Rakiplerine Dar Ettiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement