Bursa-Sanat Güneşi Ölümünün 14'Üncü Yıldönümünde Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika
Güncel

Bursa-Sanat Güneşi Ölümünün 14'Üncü Yıldönümünde Mezarı Başında Anıldı

Bursa-Sanat Güneşi Ölümünün 14\'Üncü Yıldönümünde Mezarı Başında Anıldı

Sanat Güneşi Zekin Müren Ölümünün 14'üncü Yıldönümünde Emirsultan Mezarlığı'ndaki Kabri Başında Anıldı. Anma Törenine Müren'in Sanatçı Dostları Selami Şahin ve Nalan Altınörs ile Sevenleri Katıldı.

24.09.2010 16:35

SANAT Güneşi Zekin Müren ölümünün 14'üncü yıldönümünde Emirsultan Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı. Anma törenine Müren'in sanatçı dostları Selami Şahin ve Nalan Altınörs ile sevenleri katıldı.

Zeki Müren için ilk tören kendi ismini taşıyan Güzel Sanatlar Anadolu Lisesi'nde yapıldı. Törenler daha sonra Emirsultan Mezarlığı'ndaki kabri başında devam etti. Burada düzenlenen törende konuşan Sanatçı Nalan Altınörs, geçen sene yapılan törene de katıldığını belirterek, törene dua etmek için katıldığını kaydetti.

Müren'in bedenen yanlarında olmasa da şarkıları ve sanatçı kimliği ile her zaman birlikte olduklarını dile getiren Altınörs, akşam da onun şarkılarının yer aldığı bir konser vereceklerini söyledi. 1987 yılında Altın Kelebek Ödülleri ile ilgili bir anısını da anlatan Altınörs, o yıl birlikte ödül aldıklarını anlatarak, parçayı iyi okuması ve güzel bir Türkçe kullanmasından dolayı kendisini tebrik ettiğini kaydetti. Kendisiyle çok uzun zaman geçiremediklerini ifade eden Altınörs, o yüzden bu anının kendisine gurur verdiğini söyledi.

Zeki Müren ile 1970'li yıllarda tanıştıklarını vurgulayan Selami Şahin de "O yıllarda 45'liğim çıkmıştı. Yeni ünlenmiştim. Benim 35'in üzerinde bestemi aldı, okudu. Benim için şerefti. Allah rahmet eylesin" diye konuştu.

Anma törenine Selami Şahin'in oğulları Lider ve Emirhan Şahin de katıldı. 23 yaşındaki Beykent Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü öğrencisi olan Emirhan Şahin, tören boyunca babasının fotoğraflarını çekti.

Konuşmaların ardından yapılan dualarla tören devam etti. Zeki Müren Güzel Sanatlar Anadolu Lisesi'nden gelen öğrenciler ise mezarının başına gül koydu. Törenin sonunda Selami Şahin yüksek sesle Fatiha okudu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa-Sanat Güneşi Ölümünün 14'Üncü Yıldönümünde Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement