Büyük Final - Son Dakika
Güncel

Büyük Final

Büyük Final

Bir tv fenomeni daha son buluyor!

31.05.2012 15:15

Efsane dizi "House M.D."nin sekiz yıllık ekran serüveni 4 Haziran'da büyük finalle noktalanıyor; ama anti kahramanların şahı, aykırı doktor House ve onun işi 'Houseism'e kadar vardıran felsefesi unutulacak gibi değil – DİDEM ÇİMEN

Bir filmin başına oturduğumuzda 'SON'unun geleceğini, "The End/Bitti/Fin" yazısının bir iki saat sonra ekranı kaplayacağını biliriz de, dizilerin 'arkası yarın'dır hep.

Bilirsiniz işte, tıpkı hayat gibidir diziler; olaylar yavaş yavaş ilerler, her bölümde yeni gelişmeler cereyan eder. Tuz gibidir diziler, en azından bir süreliğine akar, akar, akar... Çok geçmeden dizi kahramanları evimizin bir parçası olur; onlar gibi konuşmaya, espriler yapmaya başlarız. Hele de o dizi "House M.D." gibi bir fenomene dönüşmüşse, bir bölümünü kaçırdığımızda etrafımızdakilere şu soruyu sorarken buluruz kendimizi; "House ne yaptı? Dün neler oldu, anlatsana?"

FİNAL SANDIĞINIZ GİBİ DEĞİL!

Tabii, reddetmek faydasız; her hikayenin bir sonu var. 2004'ten bu yana sıkı sıkıya takip ettiğimiz efsane dizi "House M.D." de, sekiz sezonun sonunda ekran macerasını noktalıyor. Fox Başkanı Kevin Reilly'nin de dediği gibi ''Üzülsek de, boğazımız düğümlense de hepimiz Hugh Laurie ile yapımcılar David Shore ve Katie Jacobs'ın açıklamış olduğu bu karara saygı duyuyoruz." Diziyi sonlandırmanın 'acı verici' bir karar olduğunu kabul eden yapımcılar, esrarengiz bir kişilik olan House'un, havada hâlâ biraz gizem varken kaybolmasının en iyisi olduğunu belirtiyor. Hugh Laurie'nin planı ise belli. Diziden sonra aktörlüğü bırakıp yönetmenlik yapacağını söylüyor... Koskoca sekiz yılda sizin hayatınızda neler değişmiştir kim bilir? Acaba House, kaç kutu Vicodin içmiştir; durumu kritik kaç hasta House sayesinde ölümden dönmüştür? Kesin olansa, 4 Haziran'da DİZİMAX HD'de final bölümünün yayınlanmasıyla birlikte toplam 177 bölüm izlemiş olacağımız... Peki, iki saatlik finalde biz House'cuları neler bekliyor? TV tarihine damgasını vuran dizinin sekizinci sezonunun son sezon olduğunun açıklandığı şubat ayından bu yana bu konudaki spekülasyonlar da bitmek bilmiyor... Dizinin final bölümünde eski yüzleri görecek miyiz? Cuddy dönüyor mu? Wilson, kanseri yenebilecek mi? Herkes ölüyor mu? Yapımcı Shore; "Lisa Edelstein, House M.D.'nin final bölümünde gözükmeyecek. Böyle bir beklentisi olanlar için üzgünüm; fakat House için bambaşka bir son planlıyoruz. Eminim onu da beğeneceksiniz. Bence herkes memnun kalacak, çünkü hiç tahmin ettiğiniz gibi değil." diyor internet sitesi TV Line'a yaptığı açıklamada.

ALTERNATİF SONLAR

E! Entertainment'ın magazin ve dizi yazarlarının "House" için planladığı alternatif sonlar da var... Yazarların 'istek listesi'nin ilk sırasında "Cuddy geri dönsün" yer alıyor. Eh ne de olsa Cuddy, sekiz yıllık süreçte House ile doğru dürüst ilişki yaşamayı ve ona 'hayır' demeyi başaran yegane kadın. 7. sezon sonunda diziden ayrılan Lisa Edelstein'ın kendisinin de üzerine basa basa vurguladığı üzere, rolüne geri dönme ihtimali ne yazık ki yok. Fakat yine de hikayenin sonu gelmeden önce House ve Cuddy'nin bir arada olduğu son bir sahne izleyebilmeyi biz de isterdik... "House M.D."ye dair arzu edilen alternatif sonlardan bir diğeri de, 'eski takımın yeniden birleşmesi' yönünde. Yani Foreman, Chase ve Cameron'dan oluşan ekibin dizi sona ermeden bir kez daha bir araya gelmesi. House'un bu üç asistanıyla dalga geçtiği bir sahneyle eski günlerin yad edilmesinden kim memnun olmaz! Peki, House ve Wilson'ın birlikte gün batımını izlediği bir finale ne dersiniz? Hemen "Ne saçma!" demeyin! Çelişkilerin adamı House; bugüne kadar Stacy, Cuddy ve Cameron'la aşk ilişkileri yaşamış olabilir, ama onun en epik ve duygusal ilişkisinin, meslektaşı ve tek dostu Wilson'la olduğunu siz de kabul edersiniz. Finalde onları bir arada görmemiz muhtemel, ama günbatımını izlemeleri uzak ihtimal gibi... Tıpkı E! Entertainment'ın yazarları gibi "House için mutlu son istemiyoruz" diyenler de çok olacaktır. Ne de olsa House, "Mutsuzluğumla daha mutluyum" diye düşünen biri. Bir de aksi doktorumuzu biraz tanıyorsanız, onun kendine faydası dokunacak ya da hayatını değiştirecek kararlar almasının doğasında olmadığını da bilirsiniz. House değişimden nefret eder. Lekelenen halısı tekrar yerine konana kadar ofisine bile gitmez. Yani inatçı kahramanımızın ilaç bağımlılığından kurtulup kendini "Doctors Without Borders"a (Sınır Tanımayan Doktorlar) adaması biraz abartılı bir hayal gibi görünüyor. Gelelim büyük finalle ilgili bizi bekleyen gerçeklere... Dizinin yaratıcısı David Shore'un yöneteceği iki saatlik finalin "Swan Song" adlı ilk bölümü, dizinin geçmiş sekiz sezonuna bir bakış niteliğinde olacak. Ayrıca bu özel retrospektifte dizinin kadrosuyla söyleşilere ve başka sürprizlere de yer verilecek... Hiç kuşkusuz, dizinin hayranlarının daha çok ilgisini çekecek olan "Everybody Dies" adlı ikinci bölümde ise House, konuk oyuncu James LeGros'un canlandıracağı uyuşturucu bağımlısı bir hastayı tedavi etmeye çalışacak. Ancak bu durum, doktorumuzun kendi hayatını, geleceğini ve günahkar yanlarını sorgulamasıyla sonuçlanacak. Bunu, House'un değişebileceği, en azından değişmek isteyebileceği şeklinde yorumlayabiliriz. Ama açıkçası "Everybody Dies" gibi 'herkes ölür' anlamına gelen bir bölüm adı, değişimin düşük bir olasılık olduğunu da düşündürtmüyor değil. Tabii, herkesin öldüğü bir "House" finali de, hem çok üzücü hem de bir o kadar şaşırtıcı olurdu...

KİMLER DÖNÜYOR?

Finalle ilgili sevindirici haberler de var elbet... Öncelikle, Jennifer Morrison hayranlarının rüyası gerçek oluyor. Dizide altı sezon boyunca Dr. Cameron karakterini canlandıran ve bu sene "Once Upon a Time"da izlediğimiz oyuncu, büyük final için diziye geri dönüyor. "Thirteen" olarak tanıdığımız güzeller güzeli Olivia Wilde'ı da finalde göreceğiz. Ayrıca Martha Masters rolüyle Amber Tamblyn ve 5. sezonda intihar ederek diziye veda eden Dr. Kutner karakteriyle Kal Penn de, finalde izleyeceğimiz eski dostlar... Sekiz sezon boyunca insanlara en çarpıcı, en etkileyici, en zorlayıcı karakterleri ve hikayeleri sunan diziyle ilgili son kelamlarımız da sekiz yıl önceki ilk cümlemizle aynı olsun. Kötü adam'ın tıbbi bir hastalık, 'kahraman'ın ise hiç kimseye güvenmeyen, aykırı bir doktor olduğu sıra dışı bir dizi "House M.D.". Ve hiç kimse onu kolay kolay unutamayacak.

House'tan Unutulmaz İnciler

TV tarihinin en fevkalbeşer karakterleri arasındaki yerini çoktan almış bir isim House... 'Yerçekimi kuralları'na uymayan ve aklından geçeni mutlaka söyleyen bu dâhi, kaçık ve ukala doktorun kendisi kadar dilinden düşürmediği aforizmaları ve ince şakaları da unutulmaz!

· Hepimiz ölüyoruz... O, hangi hızda ölüyor? (Hasta ölüyor diyen doktora).

· Bu tedaviyi uygularsak tekrar yürümeye başlayacak, ama kendi cenazesine...

· "Öncelikle zarar vermeyin" diye başlayıp "Kürtaj yapmayacağım, uzuv kesmeyeceğim ve maddi durumuna bakmaksızın herkese yardım edeceğim" diye devam eden mi? Evet, bir kez okumuştum. Etkilenmedim. ("Hipokrat yemininden haberdar mısın?" diye soran Dr. Foreman'a)

· Yanıldığımı düşünebilirsin, ama bu düşünmekten vazgeçmeni gerektirecek bir neden değil.

· Ünlü filozof Jagger'ın da söylediği gibi "Her zaman istediğini alamazsın" (You can't always get what you want) (Klinikteki işini yapmasını isteyen Cuddy'ye)

· Vuruldum, teşhis etmesi çok sıkıcı...

· Samimi taklidi yapabiliyorsan diğer her şeyin taklidini yapabilirsin.

· Riskler alırım, bazen hastalar ölür, fakat risk almamak daha çok hastanın ölmesine neden olur. Benim en büyük problemimin, hesap kitap yapabilme becerisiyle lanetlenmek olduğunu tahmin ediyorum.

· Şarj ediliyorlar mı? Ben yeni telefon alıp duruyordum. (Kapalı olan telefonunu şarj etmesini hatırlatan Wilson'a)

· Eğer yalan söylemeyi bilmiyorsan, sana yalan söylendiğini de bilemezsin.

· Size iki artı iki kaç eder diyorum, bana yirmi beş değil diyorsunuz... (Tüm gece çalıştıktan sonra "en azından hangi hastalığı olmadığını bulduk" diyen doktora)

· Birileri bazen mutsuz olacak bunu kabullen... Ben, bu sayede mutlu kalabiliyorum...

· Uçakta mutlu değilsen, aşağıya atla!

· Herkesin yalan olduğunu bildiği bir yalan hâlâ yalan mıdır?

· Onun kalbi de motosikletim gibi. Tek başımayken berbat ama tamirciye götürdüğümde harika çalışıyor...

· Bu yaptığın çok soylu bir hareket, en sevdiğim türden; dramatik ve boşuna...

· Birden fazla neden söylemenin nedeni karşı tarafın duymak istediğini aramaktır...

· Eminim nefret etmiştir. Hediyeler; bize bir insan hakkında ne kadar az fikir sahibi olduğumuzu gösterir. Ve hiçbir şey bir insanı yanlış bir değerlendirmeye itilmekten daha fazla sinirlendiremez... (Doğum gününde eşine kazak alan Wilson'a)

Dizinin 'son büyük yıldız'ı kim?

ABD'de Fox kanalı tarafından yayınlanan "House M.D."nin hayranlarına veda etmeden önce son bir sürprizi var... Geçen nisan ayında izleyicilerine "Dizinin son büyük yıldızı sensin!" sloganıyla çağrıda bulunan kanal, "House MD."nin son bölümünden hemen önce yayınlanacak olan bir saatlik retrospektif bölümünde dizinin hayranlarına da yer vereceğini açıkladı. Yani seçilen şanslı kişiler, House ve dizinin onlar için ne anlam ifade ettiğini anlatma fırsatı bulacak; ister dans ederek, ister bir fotoğrafla, isterlerse de ses kaydıyla...

HOUSEISM NEDİR?

"House M.D."nin ana karakteri House'un tümüyle sarkastik, zekice ve nükteli konuşma tarzından doğan felsefi akımdır. House'un kuralları olarak da özetlenebilir. 90'lardan itibaren ülkemize sirayet eden Kadirizm'le kesinlikle karıştırılmamalıdır. Özetle, House'u felsefesi, yaşam ve düşünce tarzı diyebiliriz Houseism için. Zira House, tedavilerin ya da fikirlerin yanlış ya da yetersiz olduğunu ifade etmek için çeşitli jestler, alaylı sözler kullanır, zekice şakalar yapar. Bu felsefenin temel sözü "Herkes yalan söyler"dir (Everybody lies).

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Büyük Final - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement