Diyarbakır Büyükşehir Meclisinden Şengal Halkına Destek - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır Büyükşehir Meclisinden Şengal Halkına Destek

Diyarbakır Büyükşehir Meclisinden Şengal Halkına Destek

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Meclisi DBP grubu üyeleri, Şengal ve Rojava'da yaşanan dram ile yurtlarından göç eden Yezidi halkına nakdi yardım gerçekleştirdi.

14.08.2014 23:03  Güncelleme: 23:40

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde 69 kişiden oluşan DBP grubu üyeleri, son zamanlarda Şengal'de ve Rojava'da yaşanan insanlık dışı saldırılara ve bu saldırılardan kaçarak yurtlarından göç eden halkların durumuna dikkat çekmek için basın açıklaması gerçekleştirdi.

Yapılan basın açıklamasında DBP Grubu adına söz alan Sur Belediyesi Eş Başkanı Seyit Narin, sözlerine Şengal, Ortadoğu ve Rojava'da işlenen insanlık suçunu kınayarak başladı.

Sivil halka saldıranları ve bunları gerçekleştirenlere yardım ve destek sunanları da kınayan Narin, "Sengal halkına, Ezidi halkına insanlık dışı bir uygulama yapılmaktadır. Yine aynı şekilde Rojava halkına yönelik işkence ve zulüm gerçekleştirilmektedir. Bizler, DBP Grubu olarak bu zulüm sonucu mağdur olan halkımıza biner TL olmak üzere toplamda 69 bin TL yardımda bulunuyoruz" dedi.

Tüm duyarlı yurttaşları da yardım etmeye davet eden Narin, "Yüreğinde insanlık ve barış sevgisi olan tüm yurttaşlarımızı zulümden kaçan halkımıza sahip çıkmaya davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Diyarbakır Büyükşehir Meclisinden Şengal Halkına Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement