Büyükşehir ve Gaski'de İşçilerin Yüzleri Gülüyor - Son Dakika
Güncel

Büyükşehir ve Gaski'de İşçilerin Yüzleri Gülüyor

Büyükşehir ve Gaski\'de İşçilerin Yüzleri Gülüyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Genel-İş Sendikası arasında, Büyükşehir Belediyesi ile Gaski Genel Müdürlüğü'nde çalışan 500 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı.

12.03.2012 12:09

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Genel-İş Sendikası arasında, Büyükşehir Belediyesi ile Gaski Genel Müdürlüğü'nde çalışan 500 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleşen toplu sözleşme imza törenine, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Gaski Genel Müdürü Fahreddin Uslusoy, Gaski Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Karakuza, Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Ağar, Genel İş Sendikası Bölge Başkanı Nihat Bencan, Disk Gaziantep 1 Nolu Şube Başkanı Süleyman Göçmen, belediye ile sendika yetkilileri katıldı. Üç yılı kapsayan toplu sözleşme ile Büyükşehir Belediyesi ile Gaski Genel Müdürlüğü'nde çalışan yaklaşık 500 işçinin

maaşlarında yıllık enflasyon oranı üzerinde bir artış sağlandı. Sözleşme ile birinci yıl için yüzde 13, ikinci yıl için enflasyon artı 2 puan, üçüncü yıl için enflasyon artı 3,5 puan artış ile sosyal yardımlarda da zam oranında bir artış yapıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, bir müessesedeki başarının işveren ile çalışan uyumundan geçtiğini belirterek şöyle konuştu: "Biz belediyede hep bunun sağlanmasına gayret ettik. Çalışan arkadaşlarımızın da bunun için gayret gösterdiklerine yürekten inanıyorum. İş barışı sadece bir iş yerinde işvereni memnun eden sonuçlar anlamına gelmemeli, hem çalışanın hem işverenin haklarının korunması asıl iş barışı anlamına gelir."

Asıl önemli olanın niyet olduğunu belirten Güzelbey, şunları söyledi: "Bugün değişen Gaziantep'teki en büyük pay işçilerimizin ve tüm çalışanlarındır. Niyetler iyi olursa kazanan şehrimiz ile bu şehirde yaşayan halk kadar çalışanlar ve işverenler de olacaktır. Bugün iki tarafın rızası ile sağlanan bir mutabakata imza atmaktan çok mutluyuz."

Genel İş Sendikası Bölge Başkanı Nihat Bencan da, Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile bugüne kadar yaptıkları görüşmelerin hiçbir aşamasında bir sıkıntı yaşamadıklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "İki tarafın çalışma barışı için gösterdiği çaba bizi fazlasıyla mutlu etti. Kentimizde belediyemizin gerçekleştirdiği başarılı çalışmalarda başkan kadar çalışanların da emeği ve katkısı vardır. Başarı ekibin başarısıdır. Büyükşehir Belediyesi ve Gaski Genel Müdürlüğü'nde çalışan yaklaşık 500

arkadaşımızı ilgilendiren toplu iş sözleşmesinden el sıkışarak ayrılmaktan çok memnunuz." - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Büyükşehir ve Gaski'de İşçilerin Yüzleri Gülüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement