CHP'den İğneada Önergesi - Son Dakika
Güncel

CHP'den İğneada Önergesi

CHP\'den İğneada Önergesi

CHP Kırklareli Milletvekili Kesimoğlu, İğneada'ya kurulacak olan entegre termik santral ve nükleer santralin çevreye vereceği zararların tespiti için Meclis araştırması istedi.

03.11.2012 09:44  Güncelleme: 09:50

CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Kesimoğlu, İğneada'ya kurulacak olan entegre termik santral ve kurulması planlanan nükleer santralin çevreye vereceği zararların tespiti, alınacak önlemlerin araştırılması ve doğabilecek sorunların engellenmesi için Meclis araştırması açılmasını istedi CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Kesimoğlu, İğneada'ya kurulacak olan entegre termik santral ve kurulması planlanan nükleer santralin çevreye vereceği zararların tespiti, alınacak önlemlerin araştırılması ve doğabilecek sorunların engellenmesi için Meclis araştırması açılmasını istedi.

Kesimoğlu ve arkadaşları tarafından TBMM Başkanlığı'na verilen araştırma önergesinde, İğneada Longoz Ormanlarının Avrupa'da birinci, dünyada da tek parçalı olması açısından birinci olduğu belirtilerek, bölgenin can damarı olduğu kaydedildi.

Önergenin gerekçesinde, Türkiye Turizm Stratejisi (2007-2013) eylem planında İğneada'nın, Karadeniz yat turizmi merkezlerinden sayıldığı yat turizminin İğneada'dan Hopa'ya kadar geliştirilmesinin öngörüldüğüne işaret edildi.

Bölgeye santrallerin kurulması, Biyolojik Çeşitlilik Sözleşmesi (Rio Konferansı), Karadeniz'in Kirliliğe Karşı Korunması Sözleşmesi, Uzun Vadeli Sınır Ötesi Hava Kirliliği Sözleşmesi gibi taraf olunan uluslararası anlaşmalara aykırı olduğu kaydedilen gerekçede şu ifadeler yer aldı:

"Bilimsel raporlara göre, termik santralin silolarındaki küller yeraltı sularına karışarak zehir saçacak, bölgede balıkçılığı bitirecek, santral akciğer hastalıklarına neden olacak ve turizm bitecektir. Nükleer santralin yaratacağı daha ciddi riskleri aktarmaya gerek bile yoktur. Bu gerekçelerle İğneada'ya kurulacak olan entegre termik santral ve kurulması planlanan nükleer santralin çevreye vereceği zararların tespiti, alınacak önlemlerin araştırılması ve doğabilecek sorunların engellenmesi için Meclis Araştırma Komisyonu kurulması gerekmektedir." - Ankara

Kaynak: ANKA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement