CHP Heyeti Harekete Geçti - Son Dakika
Güncel

CHP Heyeti Harekete Geçti

CHP Heyeti Harekete Geçti

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırılmasının ardından, CHP'nin topladığı heyet harekete geçti.

13.08.2012 03:27  Güncelleme: 09:05

CHP milletvekilleri İlhan Cihaner, Levent Gök, Müslim Sarı ve Veli Ağbaba, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırılmasının ardından gelişmeleri takip etmek üzere Elazığ'dan Tunceli'ye hareket etti.

CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, Ankara Milletvekili Levent Gök, İstanbul Milletvekili Müslim Sarı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Tunceli'ye gitmek üzere uçakla Elazığ Havaalanı'na geldi. Milletvekilleri, burada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, bölgeye geçmeden kapsamlı bir açıklama yapamayacaklarını belirtti.

Hükümetin terörle mücadele politikasını eleştiren Cihaner, CHP'nin, Meclis'i olağanüstü toplantıya çağırmasının ardından iktidarın tutumuna ve yaşanan bu olaydan sonra yapılan açıklamalara da eleştirilerde bulundu.

Ankara Milletvekili Levent Gök ise Cumhuriyet tarihinde ilk defa böyle bir şeyle karşılaştıklarını ve üzüntü duyduklarını ifade ederek, "Terörün ulaştığı boyutun gösterilmesi açısından Hüseyin Aygün arkadaşımızın hürriyetinin tahdit edilmesi ve bilinmeyen bir yere götürülmesi elbette Türkiye'de çok önemli sonuçları doğuracak bir hadisedir. Bir milletvekilinin dahi güvenliğinin sağlanamadığı bir ortamda Türkiye'de yaşayan milyonlarca insanımızın ne can güvenliğinin kaldığından ne de seyahat özgürlüğünün kaldığından bahsetmemiz mümkündür. Bu olay çok derinlemesine incelemesine gerek duyulan bir olaydır" diye konuştu.

Levent Gök, yapacakları görüşmelerin ardından çok daha geniş kapsamlı bir açıklama yapacaklarını ifade etti.

-"Umuyoruz ve diliyoruz ki yarın Hüseyin Aygün özgürlüğüne kavuşur"-

Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da "İktidar partisindeki bazı milletvekillerinin yaklaşımları da olayın vahametini gösteriyor" dedi.

Ağbaaba, bazı basın organlarının Aygün'ün yanında koruma olmamasına yönelik yorumlarına, "Orası, Hüseyin Aygün'ün seçim bölgesidir, sürekli gezdiği bölgelerdir, böyle bir şeyin söylenmesinin de çok anlamlı olduğunu düşünmüyorum. Devletin görevi insanların güvenliğini sağlamaktır. Umuyoruz ve diliyoruz ki yarın Hüseyin Aygün özgürlüğüne kavuşur ve aramızda olur" diye konuştu.

Son olarak konuşan İstanbul Milletvekili Müslim Sarı ise olayın iki boyutunun olduğunu söyledi. Bu olayın, bir milletvekilinin kendi bölgesinde çalışamaz duruma geldiğini gösterdiği görüşünü savunan Sarı, resmi çevrelerden yapılan açıklamalarda halen meselenin öneminin kavranmadığını ve bunun bir politik mesele gibi algılandığını ileri sürdü.

CHP milletvekilleri, basın açıklamasının ardından karayoluyla Tunceli'ye hareket etti.

Muhabir: Bestami Bodruk

Yayıncı: Ahmet Ekici - ELAZIĞ

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP Heyeti Harekete Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement