CHP'li Vekil AK Parti'de Bayramlaştı - Son Dakika
Güncel

CHP'li Vekil AK Parti'de Bayramlaştı

CHP\'li Vekil AK Parti\'de Bayramlaştı

Bakan Arınç, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı.

31.08.2011 18:15

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ak Parti Bursa İl Başkanlığı tarafından Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Bayramlaşmaya Ak Parti Bursa Milletvekillerinin yanı sıra CHP İl Başkanı Gürhan Akdoğan CHP Bursa Milletvekili Kemal Ekinci de geldi.

Arınç, partililere hitaben yaptığı konuşmada, bütün insanlara barış, huzur ve saadet dileyerek, CHP Milletvekili Ekinci ve İl Başkanı Akdoğan'a teşekkür etti.

Arınç, "Bayramlaşma törenine onur verdiler. Farklı partilerde olsa sevinç bizim sevincimiz keder de bizim kederimiz. Aynı milletin çocuklarıyız. Dayanışma ve temel noktalarda birleşmemizde mutlu oldum. Bazı yerlerde bunu görmek mümkün değil" dedi.

Bursa'nın kültür ve tarih dünyasının parlayan yıldızı olduğunu kaydeden Arınç, şöyle devam etti: "Bursa'ya çok şey borçluyuz. Ak Parti'nin kuruluşundan bu yana 10 yıl hep destek verdi. Bu destek bitmedi, tükenmedi, artarak devam etti. Bunu sadece oy verenler anlamında kullanmıyorum.

Bursa'nın gelişmesinde yatırım gelmesinde katkısı bulunan bütün siyasetçiler için söyledim. Bursa'da mükemmel bir seçim kampanyası gösterdik. Saygılıydı. Bel altı vuruşlarla rakibimizi alaşağı etmeye çalışmadık. Her parti bunu yaptı. Bursa siyasette kalite demektir. Bu kaliteyi getirenlere teşekkür borcumuz var" dedi.

1 Ekim'de yeni yasama yılının başlayacağını hatırlatan Arınç, 'Bursa için yapılacak 100 proje açıklamıştık. Kimse bizi zorlamadı. Bursa için düşündüklerimizi planladık. Bir kısmı 2023 yılına kadar tamamlanacak. 100'üncü yıl bizim hedefimizdir. Biz sözümüzü boş yere vermiyoruz. Yapacağımızı söylüyoruz. Bizim farkımız bu milletimiz de inandığı için AK Parti'yi iktidar yapıyor. Boş vaatler yalan yanlış şeylerle sadece oy hesabı yapsak millet bize inanmazdı.

'Ankara- Konya git- gel 6 saat' derlerdi. Git- gel 2, 5 saat oldu. Hacıbayram'a gittim. Dediler; 'Hükümet de 9 günü bedava yapınca Ankara Konya'ya kavuştu. Ankara -Bursa arasını 2 saat 15 dakika arasında alacağız. Devlet Demiryolu Genel Müdürlüğü ilk etabın temelini ekim ayında atacak. 'Muhalefet oldu, olmadı, ne oldu nereye gidiyoruzö diyecektir. Söz verdiysek yaparız bugün mü yarın mı düşünmeyin sözüne sahip çıkan iktidar var" diye konuştu.

"KASAMIZ SONUNA KADAR DOLU"

ABD ve AB global ekonomik krizden sıkılırken, Türkiye bütçesinin fazla verdiğini belirten Arınç, 'Bütün emekli maaşlarını bayram öncesi ödedik. Bakanlar kurulu öncesinde Babacan'a sordum. 'Kasamız dolu sonuna kadar Allah'a şükür' dedi. Biz para üreteceğiz kayıp kaçak önlenecek havuzdan dağılacak.

Kimsenin özel parası olmayacak. Milletten kazandığını millete harcayacağız. Eskiden kayıp kaçak vardı. Milletten gelen millete gidiyor. Bizim zenginliğimiz bu. Halk dalkavukluğu yapmayacağız. Şan şöhret için bol keseden atmayacağız. Başbakan dürüst olduğu için kazanıyor. 'Kusura bakma ben dalkavuk değilim. Hayır' dediği oluyor zaman zaman. "

"Hazreti Ömer değiliz ama onun adaletine inanmış insanlarız" diyen Arınç, şöyle devam etti:

"Hazreti Ömer iki mum yakarmış devletin işinde devletin, kendi işin de kendi mumunu Kullanırmış. Bugün kamudaki israftır devletin belini büken. Eğer bu israfı önlerseniz devletin vergi almaya ihtiyacı yok. Bizde tek adamlık yok. Hepimiz birbirimiz arasında eşitiz. Bursa'da yapılacak işler için kimse beni beklemesin 11 milletvekili var. Kosova, Avusturya'ya da gideceğiz sanmayın 4 işten sorumluyum. Sizlerin bildiği bilmediği neler yapıyoruz bizler neler. O meşhur kurban olduğum Allah neler veriyor neler".

"SAÇLARIM NASIL BEYAZLADI"

Memlekette birlik, düzen olsun, kardeş kardeşe kurumlar arasında çatışma olmasın diye saçlarının beyazladığını kaydeden Arınç, 'Benim bembeyaz oldu. Dün Tayyip Bey bana dedi ki, 'Bembeyaz olmuş ama yerinde duruyorlar. ya ben ne yapayım". Memleket güzel günler görsün diye. Mazlum insanlar yeter ki 'neredesin Türkiye' diye bağırsın. Allah'a çok şükür eşini alacaksın çocuklarını alacaksın ne kadar hayıresver varsa Somali'ye gideceksin. Havaalanı yok. Kemikleri fırlamış çocuklar, 'Türkiye'den geldiler yaramıza merhem oldular' diyorlar.

"KILIÇDAROĞLU'NU KUTLUYORUM"

Kılıçdaroğlu'nu kutluyorum. Ne kadar güzel fedakarlık. Gözünün yaşını silmek ne kadar güzel. Bu bizim milletimize hastır. Osmanlı'da da cumhuriyette var. Ekmeğimizi paylaşıyoruz. Bu bizim medeniyetimizde var. İnşallah medeniyette Türkiye örnek gösterilen ülke olacak. 1 gram eksiği olmayacak. 100 kilo fazlısı olacak. Fitne fesat olmadan bu işleri yapacağız.

Siyaset iyi güzel olmalı. Netice vermeli. Hepimizin kalbini burkan bu terör belasından rabbim bizi kurtarsın sadece dua etmekle değil. Sultan Fatih, İstanbul'a girerken büyük alimlerden güç aldılar herhalde. Atının üzengisine yapışmışlar. Biri, 'dualar ile İstanbul' fethettin demiş. Kılıcı çıkarmış, 'hem dua hem kılıçö demiş. Yani kılıcın hakkını da unutmamak lazım.

Terörün belini kıracağız. İnşallah. Ülkemizi, anaları üzecek terör belasının belini kırmak için gayret ediyoruz. ve sonunda emelimize ulaşacağız. Yüzde 100 her şeyi fazlası ile yapmak gayretindeyiz. "

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Vekil AK Parti'de Bayramlaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement