CHP TBMM Grup Toplantısı - Son Dakika
Güncel

CHP TBMM Grup Toplantısı

CHP TBMM Grup Toplantısı

(Anadolu Ajansı - Seval Güler) TBMM (AA) CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Dünyada kan akan tek yer İslam coğrafyasıdır."

28.05.2013 15:58

(Anadolu Ajansı - Seval Güler) TBMM (AA) CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Dünyada kan akan tek yer İslam coğrafyasıdır. Gırtlağına kadar kana batan kişi de Recep Tayyip Erdoğan'dır" dedi. Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Hükümetin Suriye politikasını eleştiren Kılıçdaroğlu, iktidarın yanlış adımlarının faturasını halkın ödediğini söyledi. CHP olarak çok kez uyarıda bulunduklarını, ancak Hükümetin bu uyarıları dikkate almadığını, "ben bildiğimi okurum" anlayışı içinde olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Bildiğini okursan işte Reyhanlılı ancak böyle gidersin, normal vatandaş olarak gidemezsin. ve oraya gitmek için de gidip önce dışarıdan icazet alıyorsun sen. İnsanda biraz adap olur" diye konuştu. Türkiye'nin terör örgütlerinin eğitim alanına döndürüldüğünü ileri süren Kılıçdaroğlu, terörle Suriye'ye demokrasi götürmenin mümkün olmadığını söyledi. Kılıçdaroğlu, "Terörün, dili, miliyeti, mezhebi, ideolojisi olmaz. Teröristin insan sevgisi olmaz. Terörle demokrasi olmaz, terörle demokrasi gelmez. Dünyada böyle bir örnek de yoktur. Terör örgütünü meşru hale getirdiğiniz andan itibaren, siz artık gayri meşru bir zemindesiniz" dedi.

Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin bir büyükelçisinin "El Kaide terör örgütü değildir" dediğini ifade ederek, bunun kabul edilemez bir açıklama olduğunu belirtti. Tüm uygar ülkelerde bu örgütün terör örgütü olarak tanımlandığını söyleyen Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu büyükelçi ile aynı görüşte olup olmadığını sordu. Kılıçdaroğlu, "Aynı görüşte değilsen o büyükelçiyi görevden al, almıyorsan aynı görüşü paylaşıyorsun" diye konuştu.

-"Suriye kan gölüne döndüyse sorumlusu sensin"

Türkiye'nin maddi ve manevi olarak terörden büyük zarar gördüğünü, 36 bin yurttaşın teröre kurban gittiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, bu nedenle terörle mücadelede dünyaya örnek olması gerektiğini savundu. Teröristleri ülkeye getirip, eğitip, cebine para koyamanın, ülkenin dünyadaki saygınlığını ortadan kaldırdığını ileri süren Kılıçdaroğlu, "90 yıllık Türkiye'nin saygınlığına gölge düşürüyor bunlar" dedi.

Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Özgür Suriye Ordusu bir muhalefet hareketi midir? El Kaide bir muhalefet partisi midir? El Nusra Cephesi bir muhalefet partisi midir? Dünyada herkes biliyor ki bunlar terör örgütleridir. Peki terör örgütleri Türkiye'de neden eğitilir? Neden ceplerine para konur, Suriye'ye gönderilir? Neden insanlar öldürülür? Dünyada kan akan tek yer İslam coğrafyasıdır. Gırtlağına kadar kana batan kişi de Recep Tayyip Erdoğan'dır. Suriye kan gölüne döndüyse sorumlusu sensin. Ortadoğu'nun bataklığında zaten boğulacak, kan gölünde boğulacak. Ama bizim üzüntümüz orada ölen insanlar. Yazık günah değil mi o insanlara? Bunların kültüründe ihanet etmek vardır. Irak'ta 1.5 milyon Müslüman öldürüldü, sesi çıktı mı? Gıkı dahi çıkmadı. Onbinlerce kadına tecavüz edildi, sesi çıktı mı? Sesi çıkmadı. Libya'ya gitti, 'kardeşim' dedi, elinden ödül aldı. Cebine para koydular. Gazeteciler sordular, 'Sayın Başbakan bu dolarları ne yapacaksınız?' diye, 'Bunları şehit ailelerine vereceğim' dedi. Verdiğini duydunuz mu siz? Defalarca sordum, Sayın Başbakan Kaddafi'nin verdiği dolarları sen ne yaptın diye? Tık yok. Ne yaptı? Kaddafi'ye de ihanet etti, onu da arkadan hançerledi, tıpkı Erbakan'ı hançerlediği gibi.

Irak'ta 1.5 milyon insan öldü, kendisi de sorumluluğu aldı zaten, 'Ben Büyük Ortadoğu Projesinin eş başkanıyım' dedi. Yani, 'bütün bu ölümlerin sorumluarından birisi de benim' dedi. 1.5 milyon insanın ölümünden zevk duyan bir insana ne denir Allah aşkına?"

-"Ortadoğu'nun bataklığına saplanıp kaldık"

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patmaların ardından ilçeye gittiğini, burada AK Partili Belediye Başkanı'nı ziyaret ettiğini, gazetecilerin sorularına ise "Buraya siyaset yapmaya gelmedim" diyerek yanıt verdiğini, Hatay'da da yaptığı konuşmada ise Alevi ve Sunni vatandaşlardan birlik içinde olmalarını ve ayrılıkçı tuzaklara düşmemelerini istediğini aktaran Kılıçdaroğlu, "Ertesi gün Başbakan'ın yaptığı açıklama, 'Kılıçdaroğlu, oraya gitti, Alevileri kışkırtmaya'. Ne diyeyim? Yüz mü var desem, ahlak mı var desem? Sen ülkeyi sevmiyorsun, ülkeyi ben seviyorum. Sen insanları sevmiyorsun, insanları ben seviyorum" diye konuştu. Yalancıdan ve bölücüden başbakan olamayacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bütün vatandaşlarıma sesleniyorum, siz barış içinde yaşıyordunuz, huzur vardı bu ülkede, neden böyle oldu? Huzur bu milletin hakkı değil mi? Ortadoğu'nun bataklığına saplanıp kaldık, kan gölüne döndürdün ülkeyi" ifadelerini kullandı.

-"CHP size her türlü desteği verecektir. Yeter ki ülkeye huzur, komşularımıza barış gelsin"

Suriye politikasında Hükümet'in hala yanlıştan dönebileceğini, zararın neresinden dönülürse kar olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, bütün iyi niyetleriyle Hükümet çağrıda bulunduklarını ve 4 maddelik öneride bulunduklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, Hükümet'ten, "Türkiye Cumhuriyeti bundan böyle Suriye'deki iç savaşın taraflarından biri olmayacaktır açıklaması yapmasını", "Kendi topraklarımda yabancı terör unsurlarını getirip eğitmeyeceğini, cebine para koymayacağını ve silah vermeyeceğini" duyurmasını, "sınırlarının güvenliğini sağlamasını" ve "Cenevre sürecini bütün samimiyetiyle desteklemesini ve Suriye'de kalıcı barış için katkı vermesini" istedi. Hükümetin bu çağrıyı dinlemesi halinde CHP olarak her türlü desteği vereceklerini de ifade eden Kılıçdaroğlu, "Bunları yapın, CHP size her türlü desteği verecektir. Yeter ki ülkeye huzur, komşularımıza barış gelsin" dedi.

-"O metinleri hanımefendinin karşısında okuyabiliyor musun?"

Konuşmasında TBMM Genel Kurulu'nda bir AK Parti milletvekilinin CHP milletvekiline yönelik küfürlü sözlerine ilişkin değerlendirmede de bulunan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Anneye küfür edilmez. TBMM'de bir AKP milletvekili bizim bir milletvekilimize ağıza alınmayacak küfürler etti, annesine. ve o milletvekiliyle ilgili olarak herhangi bir yaptırım uygulanmaması gerektiğine AKP karar verdi. Bir çağrım var; Recep Tayyip Erdoğan namuslu adamsan, bu kadar ağır konuşuyorum, o adama ceza vermedin, o metinleri al hanımefendinin karşısında bir oku bakalım, okuyabiliyor musun? Böyle bir şey olabilir mi? En ağır küfürleri yapacaksın, Meclis tutanaklarına geçecek bunlar, 'biz ceza vereceğiz, yaptırım uygulayacağız' diyeceksin, arkadan alıp aklayacaksın. Şimdi sormak istiyorum; bu ahlakın ölçüsü, derecesi nedir? İsterse düşmanımın annesi olsun, anne kutsaldır. Anneye söz söylenmez. Annelerin sadece ve sadece elleri öpülür. Hiç duymadın mı sen acaba, 'Cennet anaların ayaklarının altındadır' diyordu Hazreti Muhamed, hiç duymadın mı? Böyle bir şey olmamalı. Parlamentonun itibarı kirlendi."

CHP'nın yarın İstanbul'da yerel yönetimlere ilişkin bir fuar düzenlediğini, fuarın sosyal demokrat belediyelerin başarılı çalışmalarını gözler önüne sereceğini belirten Kılıçdaroğlu, vatandaşlardan bu etkinliğe katılarak, CHP'li belediyelerin proje ve hizmetlerini görmelerini istedi.

- Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP TBMM Grup Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement