Çiğköfte Yarışması Yoğun İlgi Gördü - Son Dakika
Güncel

Çiğköfte Yarışması Yoğun İlgi Gördü

Çiğköfte Yarışması Yoğun İlgi Gördü

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen çiğköfte yarışması yoğun ilgi gördü.

19.01.2015 10:53

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen yarışmada, lezzeti, kıvamı, görünümü, yöreselliği ve sunumu ile jüri karşısına çıkan çiğköfteler yarıştı. Urfa Sıra Gecesi Topluluğunun türküleri eşliğinde yoğrulan çiğköfteler değerlendirmenin ardından davetlilere ikram edildi.

YARIŞMAYA YOĞUN İLGİ
Çiğköfte yarışmasına başvuran 28 kişinin 26'sının katılımıyla düzenlenen yarışmaya ilgi yoğun oldu. 9 kişilik gruplar halinde 10 dakika arayla 3 kez start verilen yarışma sonunda yoğurulan çiğköftelere jüri üyeleri 100 üzerinden puan verdi. Çiğköftelere isim yerine verilen rumuzlar da dikkat çekti.
Hasan Hayırlı'nın komisyon başkanlığını yaptığı jüride Halil Balıkçıoğlu, Reşit Pehlivan, Mehmet Tatlı, Necmi Karadağ ve İsmail Dörtkardeş yer aldı.

HEM YARIŞTILAR HEMDE EĞLENDİLER
Çiğköftenin yoğrulması sırasında Urfa türkülerine eşlik eden yarışmacılar, aynı zamanda çiğköftelerini yoğurdu. Halay çeken yarışmacılar hem yarıştılar hem de eğlendiler.
Yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçen Büyükşehir Belediyesi ve Tatlıses Gıdaya teşekkür eden yarışmacılar bu tür etkinliklerin devam etmesi temennisinde bulundu.

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ DAĞITILDI
Yarışmada dereceye giren yarışmacılara ödülleri Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Günbeği, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ekrem Ayaz ve Tatlıses Çiğköfte Koordinatörü Elif Attepe tarafından verildi.

Yarışmada 90 puan alan Ahmet Nitik birinci olurken 2.000 TL para ödülü hak kazandı. 88.7 puan alarak ikinci olan Ali Ercan ise 1.500 TL, 88.3 puan alarak üçüncü olan Salih Elmas ise 1.000 TL para ödülü aldı. 88.2 puan alan Mustafa Hızarlı ise mansiyon ödülüne layık görüldü ve 500 TL para ödülü kazandı. (HABER MERKEZİ)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Çiğköfte Yarışması Yoğun İlgi Gördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement