Çözüm Süreci - Son Dakika
Güncel

Çözüm Süreci

Çözüm Süreci

İHD Genel Başkan Yardımcısı Çelebi: "Kürt meselesinin demokratik bir zeminde çözümü için başlatılan süreç bir takvime bağlanmalı ve TBMM sürece dahil edilmeli" "PKK, elinde bulunan sivilleri biran önce serbest bırakmalı"

08.05.2014 16:56

İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkan Yardımcısı Serdar Çelebi, çözüm sürecine ilişkin "Kürt meselesinin demokratik bir zeminde çözümü için başlatılan süreç bir takvime bağlanmalı ve TBMM sürece dahil edilmeli" dedi.

Çelebi, Lice ilçesi Kayacık köyünde yapımı süren karakolun önünde düzenlenen basın açıklamasında, çözüm sürecinde bazı olumsuzluklar yaşanmasına rağmen can kaybının olmadığını belirtti.

Gelinen noktada ciddi sıkıntılar yaşandığını, karakol yapımları, güvenlik barajları, güvenlik yolları, yeni korucu kadroları ve mayınlı araziler konusunda olumsuzlukların bulunduğunu savunan Çelebi, hükümetin geçen yıl açıkladığı demokratikleşme paketinin de sorunlara çözüm getirmediğini iddia etti.

Geçen yılın eylül ayında örgütün geri çekilmelerinin fiilen durduğunu ileri süren Çelebi, " PKK'nın silahlı güçlerinin geri çekilmesi süreci tekrar başlatılmalı. PKK, elinde bulunan sivilleri biran önce serbest bırakmalı ve sorunun müzakere ile çözümü konusunda üstüne düşeni yapmalıdır" diye konuştu.

Barış ve huzur içinde yaşanabilmesi için tarafların hassasiyetli davranması gerektiğini kaydeden Çelebi, şöyle konuştu:

"Kürt meselesinin demokratik bir zeminde çözümü için başlatılan süreç bir takvime bağlanmalı ve TBMM sürece dahil edilmeli. Barış sürecine yönelik müzakereler devam ettirilmelidir. Sürecin yasal zemini hazırlanmalı, atılmış ve atılacak tüm adımlar yasal dayanağa kavuşturulmalıdır."

İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici ise "PKK'nın elinde olan sivil vatandaşlar var. Bu vatandaşların özgürlüklerine kavuşmasını talep ediyoruz. Nerede olurlarsa olsunlar onları getirip ailelerine teslim edeceğiz. Bu coğrafyada sürecin bozulmasına yönelik adımların atılmasına izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çözüm Süreci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement