Cumhuriyet 93 Yaşında - Son Dakika
Güncel

Cumhuriyet 93 Yaşında

Cumhuriyet 93 Yaşında

Cumhuriyetin kuruluşunun 93. yıl dönümü nedeniyle Çanakkale'nin, Bayramiç, Eceabat, Lapseki, Gelibolu, Ezine ve Biga ilçelerinde tören düzenlendi.

29.10.2016 15:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyetin kuruluşunun 93. yıl dönümü nedeniyle Çanakkale'nin, Bayramiç, Eceabat, Lapseki, Gelibolu, Ezine ve Biga ilçelerinde tören düzenlendi.

Ezine'de, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Kaymakam Ali Fuat Atik ve Belediye Başkanı Haluk Babaoğlu Kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etti.

Daha sonra Çifte Havuzlar Parkındaki törene geçildi. Burada, Kaymakam Atik ve Belediye Başkanı Babaoğlu törene katılanların bayramını kutladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve öneminin belirten konuşmayı Kaymakam Ali Fuat Atik yaptı.

Atik konuşmasında, ülkenin her köşesinde ortak bir coşku ve heyecanın yaşandığını, Cumhuriyet'in Türk Milletinin tarih sahnesinde yeniden dirilişinin adı olduğunu söyledi.

Ardından, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla ilçe genelinde düzenlenen ortaokullar arası şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Tören Yahya Çavuş Ortaokulu folklor ekibinin gösterisi ve tören geçişi ile sona erdi.

Gelibolu

Gelibolu'daki ilk tören Kaymakam Oktay Çağatay'a yapılan kutlama ziyaretleri ile başladı

Tören, Kaymakam Çağatay, 2. Kolordu Komutanı Tümgeneral İzzet Çetingöz ve Belediye Başkanı Mustafa Özacar'ın okulların, askeri birliklerin ve vatandaşların bayramını kutlamaları ile devam etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlan ve önemini belirten konuşma ilçe kaymakamı Oktay Çağatay tarafından yapıldı.

Törene, 18. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Yaşar Arslanhan, AK Parti Gelibolu İlçe Başkanı Mahmut Çetin, daire müdürleri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Lapseki

Lapseki'deki törenler Tarihi Çınaraltı Meydanı'nda gerçekleştirildi.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Kaymakam Tahir Şahin, Garnizon Komutanı Yarbay Türker Altıngöz, Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutladı.

Kaymakam Tahir Şahin, burada yaptığı konuşmada, "Millet olarak çok zor şartlarda kurduğumuz ve son devletimiz olan Türkiye Cumhuriyetini Mustafa Kemal Atatürk'ün veciz bir şekilde ifade ettiği muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarma mücadelesini ilk günkü heyecanla, azimle ve şevkle sürdürüyoruz." dedi.

Biga

Biga'da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Atatürk Kültür Merkezinde tören düzenlendi.

Törende konuşan Biga Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Cumhuriyet'in çağdaş hukuka dayalı bir devlet rejimi olduğu kadar vatandaşı içinde bir yaşam tarzını ifade ettiğini söyledi.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından çeşitli şiir ve kompozisyonlar okundu.

Eceabat

Eceabat'taki törenler, Mehmet Akif Ersoy Spor Salonu'nda yapıldı.

Kaymakamı Murat Uzunparmak, Belediye Başkanı Adem Ejder halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kaymakam Uzunparmak, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.

Şiirler ve halk oyunları gösterileri, dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından tören resmi geçit ile sona erdi.

Bayramiç

Bayramiç'teki törenler belediye binası önünde yapıldı.

Törende, Kaymakam Kemal Kızılkaya ile Belediye Başkanı Sadettin Arslan, öğrenci ve vatandaşların bayramını kutladı. Daha sonra, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen şiir, kompozisyon, resim ve Cumhuriyet koşusunda derece aklan öğrencilere ödül töreni gerçekleşti.

Tören, okulların geçişi ile sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhuriyet 93 Yaşında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement