Cumhuriyet Meydanı Değişiyor - Son Dakika
Güncel

Cumhuriyet Meydanı Değişiyor

Cumhuriyet Meydanı Değişiyor

Kentin en merkezi noktası olan Cumhuriyet Meydanında yapılan peyzaj düzenleme çalışmaları ile daha geniş ve modern bir alan oluşturuluyor.

23.01.2014 11:53

Tokat Belediyesi adına projeyi yürüten Ekmekçioğlu ve Eraydınlar Mühendislik, projenin detaylarını paylaştı. Proje müteahhitlerinden Ali Ekmekçi, Kasım ayında başlayan projenin hızla devam ettiğini belirterek şunları söyledi; "İlk olarak mitingler, anma programları ve şenlikler gibi birçok etkinliğin düzenlendiği Valilik önünde kalıcı bir zemin iyileştirmesi için granit çalışmalarımız sürerken, eş zamanlı olarak yer altı çarşısı üzerinde de mevcut zemin kaldırılarak çift kat membran ve keçe kaplaması ile olası su sızıntılarının önüne geçildi. Ardından beton dökülerek yine granit kaplama için uygun zemin oluşturulurken, olumsuz hava şartları nedeniyle çalışmalara 1 ay kadar ara vermek zorunda kaldık. Havaların düzelmesiyle birlikte Valilik önü granit kaplama çalışmalarına hızla devam edildi. Şuanda bu çalışmamız bitmek üzere olup, yer altı çarşısı üzerinde de granit kaplama, havuz inşası ve peyzaj düzenleme çalışmalarını da aralıksız sürdürüyoruz.

Cumhuriyet Meydanı, Yer altı Çarşısı üzeri ve Belediye Başkanlık Binası önünü kapsayan projenin Yeraltı Çarşısı kısmında ise;

Granit zemin çalışması, 15 adet çelik pergola şemsiye, 1 adet dairesel havuz, yeni eklenecek yaklaşık 100'e yakın bitki çeşidi ve ağaçlara monte edilecek led aydınlatma üniteleri, belirli noktalara yerleştirilecek aydınlatma direkleri ile oluşturulacak büyük saksılar yer alıyor.

Belediye Başkanlık binası önünde ise, yeni oluşturulacak bombeli bir dairesel havuz, belirlenen noktalara yerleştirilecek çeşitli bitki ve ağaçlar ile yine led aydınlatma sistemleri mevcut.

Cumhuriyet Meydanı, Başkanlık Binası önü ve Yeraltı Çarşısı üzerinde eş zamanlı sürdürülen çalışmaların, hava şartları uygun olursa seçimden önce tamamlanmasını öngörüyoruz. Modern şehirlerin hava almasını sağlayan, o şehrin kimliğini yansıtan meydanlarıdır. Proje tamamlandığında kentin en merkezi noktası olan Cumhuriyet Meydanı, Tokatlının ihtiyacı olan, Tokat'a yakışan daha geniş ve modern bir kullanım alanına sahip olacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Cumhuriyet Meydanı Değişiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement