Daha Sağlıklı Bursa İçin Atıklarla Yolculuğa Devam - Son Dakika
Güncel

Daha Sağlıklı Bursa İçin Atıklarla Yolculuğa Devam

Daha Sağlıklı Bursa İçin Atıklarla Yolculuğa Devam

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal sorumluluk projeleri arasında yer alan 'Atıklarımızla Yolculuk' projesi tam gaz devam ediyor.

24.12.2013 11:44

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı'nın Uludağ Üniversitesi işbirliğinde Büyükşehir Belediyesi Çocuk Merkezi'nde eğitim gören çocukların katılımıyla yürüttüğü TÜBİTAK destekli 'Atıklarımızla Yolculuk Projesi'nin en önemli paydaşı olan çevre gönüllü çocuklar, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın'ı ziyaret etti. Aktif öğrenme metodu doğrultusunda gerçekleştirilen 'eski gazetelerden kağıt yapımı', 'evimizdeki atıkları inceliyoruz', 'geri kazanımı öğreniyoruz', 'çevre dostu oyuncak yapıyoruz', 'kompost yapıyoruz', 'depolama alanımızı inşa ediyoruz', 'evimizde tehlikeli atık var', 'çevre dostları tanışıyor', 'yeşil TV', 'çevre şarkımız' ve 'çevre dostu olmak kolay mı? gibi projelerle örnek çalışmalara imza atan çevreci çocuklar, öğrendiklerini Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın'la paylaştı. Ziyarete katılan çocukların arıtma tesislerinin artırılması, çevre yatırımlarına daha fazla ağırlık verilmesi gibi talepleri ise projenin amacına ulaştığının en önemli göstergesi oldu.

Çevre konusunun sadece Bursa'da değil tüm kentlerde ve ülkelerde en öncelikli yatırım alanı haline geldiğini ifade eden Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın, sorunun sadece yatırımlarla değil, eğitimli bireylerle çözülebileceğine dikkat çekti. Hayata geçirdikleri projenin de eğitim anlamında büyük önem taşıdığına dikkat çeken Altın, sağlıklı bir kentin ancak çevre konusunda bilinçli bireylerden oluşabileceğine dikkat çekti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Daha Sağlıklı Bursa İçin Atıklarla Yolculuğa Devam - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement