Dha Yurt Bülteni-7 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-7

Dha Yurt Bülteni-7

1)EL BAB YOLUNDAKİ DEAŞ SALDIRISINDA 2 UZMAN ÇAVUŞ YARALANDISURİYE'de Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında görev yapan 2 uzman çavuş, Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) El Bab'a yönelik ilerleyişi sırasında terör örgütü DEAŞ'ın havan topuyla düzenlediği saldırıda hafif yaralandı.

13.11.2016 16:12

1)EL BAB YOLUNDAKİ DEAŞ SALDIRISINDA 2 UZMAN ÇAVUŞ YARALANDI

SURİYE'de Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında görev yapan 2 uzman çavuş, Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) El Bab'a yönelik ilerleyişi sırasında terör örgütü DEAŞ'ın havan topuyla düzenlediği saldırıda hafif yaralandı. Yaralı askerler, aynı saldırıda yaralanan 4 ÖSO askeriyle Kilis Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin desteğiyle 82 gündür sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda El Bab'a ilerleyen ÖSO askerlerine, terör örgütü DEAŞ militanları tarafından havan saldırısında bulundu. Saldırıda 2 Türk uzman çavuş ile ÖSO'nun 4 askeri yaralandı. 2'si Türk yaralı 6 asker, sınır hattına getirilerek burada hazır bekletilen ambulanslara taşındı ve Kilis Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Acil serviste tedavilerine başlanılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Görüntü Dökümü

------------------------------

Acil servis

Gelen yaralılar

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 79 MB

Reşit ÇELEBİOĞLU/KİLİS,

=======================================================

2)YASAK KALKIYOR, ŞIRNAKLILAR 8 AY SONRA EVLERİNE DÖNÜYOR

ŞIRNAK'ta, Valilik tarafından kent merkezinde bölücü terör örgütü mensuplarının yakalanması, patlayıcı tuzaklanmış hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla 14 Mart'ta uygulanan sokağa çıkma yasağı tam 8 ay sonra yarın kısmen sona eriyor. Bir çoğu ilçelerde ve bazı yerlerde kurdukları çadırlarda yaşayan Şırnaklılar yasağın kalkması ile evlerine dönecek. Dönüşlerde yoğunluk yaşanmaması için her mahalle için ayrı ayrı gün belirlenirken, yasak devam ederken, DBP'li Belediye başkanı Serhat Kadırhan görevden alınmış ve yerine kayyum olarak bir Vali Yardımcısı Belediye Başkan vekili olarak görevlendirilmişti.Şırnak'ta, 14 Mart'ta uygulanmaya konulan sokağa çıkma yasağı yarın kısmen kaldırılacağı açıklanırken, kent merkezinde Belediye ekiplerinin çalışmaları sürüyor. Şırnak Belediyesi ekipleri, bozulan yollarda refüj ve kaldırım çalışması yaparken, itfaiyenin yolları yıkadığı ve TDAŞ ekiplerinin ise tahrip olan enerji hatlarını onardığı görüldü. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce hasar tespit çalışmaları yapılırken, yarın sokağa çıkma yasağının kaldırılacak olmasının ardından Şırnak'ın yeniden imarı ve altyapının yenilenmesi için çalışmaların başlayacağı belirtildi. Şırnak'ta yasak sürerken, DBP'li Belediye başkanı Serhat Kadırhan İçişleri bakanlığı tarafından KHK'ya dayanılarak görevden alındı ve yerine Vali Yardımcısı Turan Bedirhanoğlu kayyum olarak atandı. Valilik tarafından operasyonların bittiği 3 Haziran'da yapılan açıklamada, kent merkezinde aralarında terör örgütünün yöneticileri ile dağ kadrosundan gelenlerin de bulunduğu 508 teröristin etkisiz hale getirildiği, 50 ton ağırlığında bin 845 el yapımı patlayıcının imha edildiği, el yapımı patlayıcılarla tuzaklanan 240 barikatın kaldırıldığı, 39 çukurun kapatıldığı belirtilmişti. Yaşanan çatışmalar sırasında kentteki bir çok ev, okul, cami ve iş yeri ya tahrip oldu ya da kullanılamaz hale geldi. Kent merkezindeki İsmet Paşa, Cumhuriyet Mahallelerindeki evlerin tamamı ağır hasar gördüğü için yıkılırken, Gazipaşa, Dicle, Yeni Mahalle ve Bahçelievler Mahallelerinde ise yapılan büyük kısmı hasar gördüğü için yıkım çalışmalarının sürdüğü belirtildi. Yine merkezde 3 okul ile Şırnak Öğretmenevi yıkılırken, zarar gören 8 okulun ise onarımdan geçirildiği belirtildi. Kent merkezinde ağır hasar gören 5 cami için yıkım kararı alınırken, hasarlı 10 camide ise, onarım ve güçlendirme çalışmaları yapılacağı belirtildi.

Görüntü Dökümü:

-------------------

-Yıkılan yerlerden ve çalışan iş makinalarından detaylar

-TEDAŞ personelerinin hat onarımı yapması

-Belediyenin yol çalışmasından görüntüler

-İtfaiyenin yolları yıkaması

-Bir adamın konuşması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Sekvan KÜDEN/ŞIRNAK,-

======================================================

3)BİR HAFTA ARAYLA İKİ KAÇAN SÜRÜCÜLÜ TRAFİK KAZASI

EMNİYET MÜDÜRÜ AŞKIN, SÜRÜCÜLERİN KAÇMASINA TEPKİ GÖSTERDİ

İZMİR'in Bayraklı İlçesi'nde yolun karşısına geçmeye çalışan evli ve 2 çocuk annesi 57 yaşındaki Mahigül Kaya'ya çarpıp kaçan otomobil sürücüsü Veysel Baltacı (29), polisin titiz çalışması sonucu yakalandı. Adliyeye sevk edilen Baltacı tutuklanırken, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, "Ankara'da iki yıl kaldım, fakat böyle bir şeye şahit olmadım. 1 ayda ikinci kez trafik kazası sonrası sürücü kaçtı. Kaçmak yerine sağlık ekiplerine haber verseler, belki de o yaralılar kurtulacaktı. Çarpıp kaçmak doğru bir şey değil" diye konuştu. Kaza, Nafiz Gürman Mahallesi 7020 Sokak numara 256 önünde geçen cuma saat 20.30 sıralarında meydana geldi. Evli ve 2 çocuk annesi Mahigül Kaya, yolun karşısına geçmek isterken sürücüsü ve plakası belirlenemeyen bir otomobil çarpıp kaçtı. Ambulansla hastaneye kaldırılan Kaya, müdahalelere rağmen gece saatlerinde yaşamını yitirdi. Kaçan sürücünün yakalanması için çalışma başlatan Bayraklı Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri, bölgedeki güvenlik kamerası kayıtlarını mercek altına aldı. Yapılan incelemede, talihsiz kadına 35 KBU 20 plakalı gri renkli otomobilin çarptığı saptandı. Otomobilin ruhsat sahibi, polise kazanın yaşandığı saatlerde aracını arkadaşı Veysel Baltacı'ya ödünç verdiğini söyledi. Bunun üzerine polis, bir tekstil atölyesinde çalışan Baltacı'yı gözaltına aldı.

KORKUP KAÇMIŞ

İlk ifadesinde, Kaya'nın iki aracın arasından yola çıktığını, manevra yapmasına rağmen kazayı önlemediğini söylediği öğrenilen Baltacı'nın, mahallede yaşayanların tepkisinden korktuğu için kaçtığını dile getirdiği bildirildi. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Baltacı, "Taksirle ölüme neden olma" suçundan tutuklandı. Bir hafta arayla yaşanan iki ölümlü kazanın ardından sürücülerin kaçmasına tepki gösteren İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, "Ankara'da 2 yıl kaldım, fakat böyle bir şeye şahit olmadım. 1 ayda ikinci kez trafik kazası sonrası sürücü kaçtı. Kaçmak yerine sağlık ekiplerine haber verseler, belki de o yaralılar kurtulacaktı. Çarpıp kaçmak doğru bir şey değil. Vatandaşlarımızdan da duyarlı olmalarını istiyorum. Böyle bir durumla karşılaştıklarında hemen 155'e ihbarda bulunulmasını istiyoruz. Biz, bu gibi durumlarda, bir faili meçhul cinayeti aydınlatmak için nasıl çalışıyorsak, kaçan sürücülerin bulunması için de aynı şekilde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Sürücüleri bilinçlendirmek için gelecek günlerdeki eğitim faaliyetlerimizde bu konulara da eğilebiliriz" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-Zanlı adliyeye sevk edilirken

(Haber: Tufan HAMARAT/ İZMİR,

======================================================

4)KAVŞAKTA KAZA 7 YARALI

KARABÜK'te, kavşak içerisinde iki otomobilin çarpıştığı kazada 7 kişi yaralandı. Kaza, öğle saatlerinde Karabük- Kastamonu yolu üzerindeki 100'üncü Yıl Mahallesi Kavşağı'nda meydana geldi. Karabük yönünden Kastamonu istikametine giden Uğurkan Tazel yönetimindeki 16 U 5700 plakalı otomobil, kavşaktan çıkan Deste Yıldırım idaresindeki 34 PB 3376 plakalı otomobile yandan çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan otomobil sinyalizasyon direğine çarptı. Kazada sürücü Deste Yıldırım ile birlikte aynı araçta bulunan Furkan Yılmaz, Cengizhan Bozkurt, Ömer Deniz, Çağatay Kayabaşı ile diğer otomobilde bulunan Güzin Yüksel ve Gamze Yüksel hafif yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen ambulanslarla kaldırıldıkları hastanelerde tedavi altına alındılar. Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

-----------------

Kaza yapan otomobiller

Yaralılar ambulansa götürülürken

Süre: (02.25) Boyut: (108 MB.)

HABER-KAMERA: Bülent DİKTEPE/KARABÜK,

=======================================

5)YOLSUZLUK OPERASYONU ŞÜPHELİLERİNE 75-200 YIL HAPİS İSTEMİ

İZMİR'deki Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki bazı ihalelere fesat karıştırdığı gerekçesiyle polis tarafından düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve 10'u tutuklu 26 sanık hakkında iddianame hazırlandı. Sanıklar hakkında, 75 yıldan 200 yıla kadar hapis cezası istendi. Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki bazı ihalelere fesat karıştırıldığı, komisyon karşılığı tanıdık kişilere verildiği, yolsuzluk ve evrakta sahtecilik yapıldığı yönündeki iddialar üzerine savcılık soruşturma başlattı. Memur suçları kapsamında, Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği'nin teknik ve fiziki takibi ardından, şüpheliler belirlenip çok sayıda adrese geçen ekim ayında, eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda aralarında müdür ve müdür yardımcısı düzeyinde hastane yöneticilerinin de bulunduğu 5'i kadın 35 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerden 9'u ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı, 10'unun tutuklu, 16'sının da tutuksuz yargılanmasına karar verildi. Soruşturmayı yürüten savcılık tarafından hazırlanan iddianamede, 26 sanık hakkında 75 yıldan 200 yıla kadar hapis cezası istendi. İddianameye göre, sanıkların, yangın söndürme sisteminin bakım ve onarımı için anlaşılan firmaya gerekli işlemleri yaptırmadığı, tüplerin barometrelerini değiştirilerek doluymuş gibi gösterdiği belirtildi. Dosyayla ilgili yargılamanın kısa süre sonra başlayacağı belirtildi.

DHA-Güvenlik - Türkiye- İzmir - İZMİR,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-7 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement