DTSO'dan Dicle'ye Ziyaret - Son Dakika
Güncel

DTSO'dan Dicle'ye Ziyaret

DTSO\'dan Dicle\'ye Ziyaret

DTSO Meclis Başkanı, Yönetim Kurulu Başkanı ve Başkan Yardımcıları Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Hatip Dicle'yi ziyaret ettiler.

19.09.2014 19:18

DTSO Meclis Başkanı Celalettin Birtane, Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sayar, Başkan Yardımcıları Metin Aslan ve Mesut Altın, Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Tekin, Demokratik Toplum Kongresi Eş Başkanı Hatip Dicle ve İcra Kurulu Başkanı Leyla Güven'i ziyarette bulundular.

Ziyarette konuşan DTSO Başkanı Ahmet Sayar uzun bir aradan sonra tekrardan DTK eş başkanlığına seçilen Hatip Dicle'ye başarı dileklerinde bulundu. Sayar, özellikle otuz yıllık sürecin her safhasında emek vermiş, çok ciddi tecrübelere sahip olan Dicle'nin içinden geçmiş olduğumuz önemli süreçte birikimleriyle DTK'ya ciddi katkı sağlayacağını söyledi.

Sayar barışın, Kürtlerin hem toplumsal yaşantılarına hem de ekonomilerine çok ciddi katkıları olacağını belirterek, bütün kent dinamikleri olarak, ortak çalışmalar yapıp projeler gerçekleştirerek sürece katkıda bulunmaları gerektiğinin altını çizdi. Şehirlerin kalkınmasında özel sektörün çok önemli işlevleri olduğunu söyleyen Sayar, kamu kuruluşları ve yerel yönetimlerin özel sermayeye sahip çıkarak ortaklaşa işbirliği içinde çalışmaları gerektiğini vurguladı.

İşsizlik ve yoksulluğun Kürtlerin en önemli sorunlarının başında geldiğini belirten Sayar; "sermayenin ve ekonominin gelişmeye başlamasıyla birlikte oluşacak olan istihdamın Kürt halkının yaşamış olduğu ekonomik ve sosyal trajedilerin azalmasına önemli katkıları olacaktır. Bu bağlamda barış sürecinin ekonomiye olan katkısını düşünecek olursak, sürece sahip çıkarak, ortak akıl geliştirerek, barış için hepimiz hizmet etmeliyiz" dedi.
Meclis Başkanı Celalettin Birtane ise DTSO Meclisi adına Hatip Dicle'ye yeni görevinden dolayı başarı dileklerinde bulunarak şunları söyledi;"Bizler gerek ulusal birlik, gerekse de bölgesel kalkınma konusunda sorumluluklarımızın bilincinde olarak, üyelerimiz ve işadamlarımız ile ortak çalışmalar yapmaya daima hazırız."

DTK Eş Başkanı Hatip Dicle ise ziyaretten dolayı memnuniyet duyduklarını belirterek, Kürtlerin yüz yıllık mücadelede hep direndiklerini ve sonunda tabiri caizse kefeni yırttıklarını dile getirdi. Bununla birlikte acıların hala devam ettiğini, Rojava'da Şengal'de Kürtlerin zulme maruz kaldığını söyleyen Dicle, Kürt halkının hayatın her alanında sorunlarla boğuştuğunu ve ciddi trajediler yaşadığını belirtti.

Dicle; "DTK'nın misyonu, Kürt ulusal birliğini sağlamak, sorunlarımızı tartışmak, çözüm yolları bulabilmek, somut projeler oluşturarak hükümeti bu anlamda zorlamaktır. Biz bunu yaparken mutlaka iş adamlarımızı ve özel sektör temsilcilerimizi çok önemsiyoruz. Bu yüzden yapacağımız bütün çalışmalara iç çevrelerinin temsilcilerini de dahil etmek en büyük temennimizdir" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel DTSO'dan Dicle'ye Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement