Eker'den Diyabetik Sütlü Tatlı - Son Dakika
Güncel

Eker'den Diyabetik Sütlü Tatlı

Eker\'den Diyabetik Sütlü Tatlı

Eker Gıda, bir ilke daha imza atarak, diyabetik sütlü tatlı üretti.

14.11.2011 21:44  Güncelleme: 21:48

Süt ve süt ürünleri konusunda 34 yıldır tüketicilerini lezzet ve kalite ile buluşturan Eker Gıda, 2007'den buyana market raflarından tatlıseverlere ulaşan sütlü tatlılarına yeni bir kategori ekledi.

Eker Gıda, diyabetik sütlü tatlı çeşitleri; keşkül ve supangle ile diyabet hastalarına sağlıklı ürünler sunmayı amaçlıyor. Eker'in yeni tatlıları, konu ile ilgili tek yetkin kurum olan Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü'nün verdiği raporla "Diyabet hastaları için uygundur. Doktor tavsiyesi ve kontrolünde kullanılır" onayına da sahip bulunuyor.

150 gramlık ambalajları ile üretilen Eker diyabetik sütlü tatlıların raf ömrü ise Eker'in diğer perakende noktalarına verdiği sütlü tatlıları gibi yine 21 gün.

Eker diyabetik ürünlerinde, tatlılık derecesi aynı kalmak şartıyla glisemik indeks (gıdaların kan şekerini yükseltme hızı) değeri sofra şekerine göre çok düşük olan meyve şekeri olarak adlandırılan fruktoz kullanılıyor. Fruktoz, kan şekerini aniden yükseltmiyor. Bu nedenle insülün üretmesini tetiklemediğinden uzmanlar tarafından diyabet hastalarına öneriliyor.

Eker'in supangle çeşidinde ayrıca şeker içermeyen, doğal tatlandırıcı olarak adlandırılan maltitol içerikli diyabetik hastalar için uygun çikolata kullanılıyor.

Eker Süt Ürünleri AŞ'nin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nevra Eker, yeni ürünleri ile ilgili şunları söylüyor: "Uzmanların belirttiğine göre diyabet hastası olan kimselerin şekerli gıda tüketmeleri sağlıkları açısından risk oluşturduğu için ya şekersiz ürün tüketmeleri ya da kan şekerini yükseltmeyen bir şeker (fruktoz, sorbitol, aspartam, asesülfam, vb) kullanılarak yapılan ürünü kullanmaları gerekiyor.

Bizde yeni diyabetik sütlü tatlılarımızda glisemik indeksi çok düşük olan ve kan şekerini aniden yükseltmeyen meyve şekeri olarak adlandırılan fruktozu kullandık. Kullandığımız doğal tatlandırıcının şekere yakınlık dışında hiçbir özelliği olmaması ve tadının nötr olması bizim için çok önemli. Ürünümüz, ilgili merciden "DİYABETİK" onayını da aldı. Tüm ürünlerimizi Eker lezzeti, kalitesi ve güvencesi ile sunuyoruz."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Eker'den Diyabetik Sütlü Tatlı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement