Emekli Astsubay Cinayeti Davasına Dna Ertelemesi - Son Dakika
Güncel

Emekli Astsubay Cinayeti Davasına Dna Ertelemesi

Emekli Astsubay Cinayeti Davasına Dna Ertelemesi

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde emekli astsubay Hakan Alp'i (46) evinde dövüp bıçaklayarak öldürdükleri iddiasıyla tutuklanan sanık kardeşler M.G. (24) ile M.G.'nin (20) muübbet hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

07.01.2015 18:58

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde emekli astsubay Hakan Alp'i (46) evinde dövüp bıçaklayarak öldürdükleri iddiasıyla tutuklanan sanık kardeşler M.G. (24) ile M.G.'nin (20) muübbet hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi. Alp'in otopsisinde bulunan iki DNA örneğinin tutuklu sanıklarla uygun olup olmadığının belirlenmesi için inceleme yapılmasını isteyen mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

Yalnız yaşayan, jandarma özel harekat birimde de görev yapmış olan emekli astsubay Hakan Alp, geçen yıl 14 Ocak'ta, Bitez Mahallesi Bergamut Caddesi'ndeki evinde ölü bulundu. Polis, Alp'in vücudunda darp, karın, sırt ve boyunda 17 bıçak yarası bulunduğunu belirledi. Yapılan araştırma sonucu Alp'in cep telefonu, dizüstü bilgisayarı, cüzdanı, beylik tabancası ve park halindeki otomobili de bulunamadı. Bunun üzerine otomobilin plakası ülke genelindeki tüm emniyet müdürlüklerine bildirildi.

Bir gün sonra, kayıp otomobilin İzmir'in Eşrefpaşa semtinde olduğu plaka takip sistemiyle belirlendi. Otomobili kullanan elektrik teknisyeni M.G., kardeşi M.G. ile arkadaşları H.C.Ö. (17) ve A.C.K. (16) gözaltına alındı. H.C.Ö. ve A.C.K. serbest bırakılırken, adliyeye sevk edilen iki kardeş, tutuklandı.

İki kardeş hakkında kasten öldürme suçundan müebbet hapis, başkasına ait banka ve kredi kartının izinsiz kullanılması ve hırsızlık suçundan da 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ikinci duruşmasına sanık kardeşler telekonferans yöntemiyle katıldı. İlk duruşmada, evinde elektrik işleri yaptığını öne sürdüğü Hakan Alp'i 700 lira alacağını istemeye gittiğinde, kendisinden farklı isteklerde bulunup ardından küfür ettiği için öldürdüğünü iddia eden ağabey M.G. ile olay sırasında dışarıda otomobilde uyuduğunu, sonradan içeri girip etrafı topladığını öne süren kardeşi M.G., ikinci duruşmada da ifadelerini yineledi. Mahkeme heyeti, Alp'in otopsisinde bulunan iki DNA örneğinin tutuklu sanıklara ait olup olmadığının belirlenmesi için sanıkların DNA örnekleriyle karşılaştırılmasına karar verdi, duruşma 19 Şubat'a ertelendi. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Emekli Astsubay Cinayeti Davasına Dna Ertelemesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement