"Erbakan Külliyatı" Basına Tanıtıldı - Son Dakika
Güncel

"Erbakan Külliyatı" Basına Tanıtıldı

"Erbakan Külliyatı" Basına Tanıtıldı

Eski Başbakanlardan Erbakan'ın 1951 yılından 2011 yılına kadar yazdığı ve 5 cilt haline getirilen "Erbakan Külliyatı" basına tanıtıldı.

27.02.2013 12:58  Güncelleme: 12:59

Eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın 1951 yılından 2011 yılına kadar yazdığı ve 5 cilt haline getirilen "Erbakan Külliyatı" basına tanıtıldı.

27 Şubat 2011 yılında hayatını kaybeden Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın siyasi hayatı boyunca fikirleri, konuşmaları, hedefleri ve hareket olarak vizyonunun anlatıldığı 5 ciltlik 2 bin 168 sayfadan oluşan "Erbakan Külliyatı"nın tanıtımı Saadet Partisi Genel Sekreteri Tacettin Çetinkaya tarafından yapıldı.

Çetinkaya yaptığı açıklamada, "Öncelikle son üç yüz yıllık süreçte yetirilen savaşların ve toprakların ardından kendine olan inancını kaybeden, medeniyet iddiasından vazgeçen, Avrupa Birliği (AB) kapısında beklemeyi maharet zanneden bir toplumun içinden çıkarak tüm insanlığa 'Yeni Bir Dünya' teklifini sunabilmek için Erbakan olmak gerekir. Muhterem hocamız kuvvetli bin inancın, kadim bir ahlak anlayışının, aşkın ideallerin, üstün bir zekanın, mükemmel bir organizasyon yeteneğinin ve kabına sığmayan bir heyecanın bir insanın bedeninde toplanmasının tezahürüdür. Bizler onun öğrencileri olarak Hocamızı her yönüyle nesillere aktarmak için elimizden gelen gayreti göstermekle yükümlüyüz. Bu çalışma birçok açıdan önemli hepsinden önemlisi kendi çalışmalarının derlenmesi olduğu için bir yerde Hocamız kendisini anlatıyor. Uzun soluklu ve çok özverili bir çalışma sürecinden sonra bu hale gelmiş oldu. Bu külliyat hazırlanırken diğer taraftan farklı yayınlar da toparlandı. Bu dokümanlar da daha sonra Erbakan Hocamızın Meclis konuşmaları bir tasnife tabi tutularak tasarlanacak, kitap haline getirilecek. Milli Görüş'ün 44 yıllık siyasi hayatında 4 tane partisi kapatıldı. Yoğun yargı süreçleri yaşandı. Savunmalar ayrı bir yayın olarak hazırlanacak" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Erbakan Külliyatı' Basına Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement