Erbil'de Sel Sularının Bastığı Kamp Yenileniyor - Son Dakika
Güncel

Erbil'de Sel Sularının Bastığı Kamp Yenileniyor

Erbil\'de Sel Sularının Bastığı Kamp Yenileniyor

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi, sel sularının bastığı Kevırgosık kampında yenileme çalışması başlattı.

21.12.2013 10:56  Güncelleme: 11:10

Emrah Yorulmaz - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), sel sularının bastığı Erbil kentindeki Kevırgosık kampında yenileme çalışması başlattı.

Erbil'e 30 kilometrelik uzaklıktaki Kevırgosık kampındaki çadırların geçtiğimiz hafta yağmur sularında zarar görmesi, IKBY yönetimini harekete geçirdi. Kamp sorumlusu olan Xebat Kaymakamı Rızgar Mustafa, AA muhabirine yaptığı açıklamada mutfak, banyo ve su deposu olan beton zeminli yeni çadırlar hazırladıklarını söyledi.

Suriyeli sığınmacıların Ağustos ayındaki yoğun göçleri üzerine Kevırgosık kampını acil bir şekilde derme, çatma çadırlarla kurduklarını hatırlatan Mustafa, "Durum böyle olunca zemini toprak olan çadırları sel suları bastı. Ama biz kampı yeniden düzenliyoruz" dedi.

Yeni yaptıkları çadırların beton zeminli olacağını belirten Mustafa, "Çadırlarda ayrıca mutfak, banyo ve su deposu olacak. Kış şartları nedeniyle işler aksıyor. Ama elimizden geleni yapıyoruz. Bir ay içerisinde inşallah 500 çadır hazırlayacağız" diye konuştu.

Havaların soğuması nedeniyle sobalarda ısınma için kullanılan neftin, ihtiyacı karşılamadığını ifade eden Mustafa, çadır başına dağıtılan 30 litre nefti, 70 litreye çıkardıklarını aktardı.

Sel sularında çamur deryasına dönüşen kampta yenilenme çalışmasının başlatılması, sığınmacıları sevindirdi. 4 çocuğu ve eşiyle birlikte kampta kalan Ali Süleyman, yağmurda çadırlarının sular altında kaldığını belirterek, "Bu zor kamp şartlarında en çok çocuklarımız etkileniyor, hepsi hastalandı. Yeni çadırların yapılacak olması bizi çok mutlu etti. Dört gözle çalışmanın tamamlanmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Anne Nebile Salih ise kışın gelmesiyle kamptaki hayatının zorlaştığını, geceleri battaniyelere sarılarak uyumaya çalıştıklarını anlatarak, şöyle konuştu:

"Çadırlarımızın sular altında kalması bizi perişan etti. Tuvalet ve çeşmelerin çadırlara uzak olması da başka bir sorun. İnşallah yeni çadırlarda daha rahat edeceğiz." - Erbil

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erbil'de Sel Sularının Bastığı Kamp Yenileniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement