Eskişehir'de "Vesayete Hayır, Milli İradeye Saygı Mitingi" - Son Dakika
Güncel

Eskişehir'de "Vesayete Hayır, Milli İradeye Saygı Mitingi"

Eskişehir\'de "Vesayete Hayır, Milli İradeye Saygı Mitingi"

Eskişehir Kardeşlik Platformu Dönem Sözcüsü İsmail Altınkaynak, milletin iradesinden başka her türlü vesayeti reddettiklerini söyledi.

19.01.2014 19:26

Eskişehir Kardeşlik Platformu Dönem Sözcüsü İsmail Altınkaynak, milletin iradesinden başka her türlü vesayeti reddettiklerini söyledi.

Kentte faaliyet gösteren bazı vakıf, dernek ve sendikaların bir araya gelmesiyle oluşturulan Eskişehir Kardeşlik Platformu tarafından Odunpazarı Meydanı'nda düzenlenen "Vesayete Hayır, Milli İradeye Saygı" mitinginde konuşan Altınkaynak, bugünlerde birliğe, dirliğe, kardeşliğe ihtiyacın daha da arttığını belirtti.

Altınkaynak, Kardeşlik Platformu olarak her türlü vesayete 'hayır' dediklerini kaydederek, "Bu vesayet, dün askeri vesayetti. Bugün başka bir vesayet şeklinde tezahür ediyor olabilir. Milletin iradesinden başka her türlü vesayeti reddettiğimizi, bu meydandan haykırıyoruz" dedi.

Mitingden sonra Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine yardım malzemesi taşıyan bir tırın yola çıkarılacağını bildiren Altınkaynak, platform olarak her ay bir tır yardım malzemesini bölgeye göndermeyi planladıklarını açıkladı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Eskişehir İl Koordinatörü Muammer Karaman ise "Bizler dün başka, bugün başka kurumlar eliyle bu milletin karşısına dikilenlerin kökünün, dışarıda olduğunu görüyoruz. Böyle olduğu çok açık görülüyor çünkü burada yapılanlar, İsrail'deki siyonistleri, Amerika'daki neokonları sevindiriyor. Bu millet ariftir, tarif gerekmez. Neyin ne olduğunu hemen anlar" diye konuştu.

AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Harun Karacan da "Bugün siyaset yok. Bu birlikteliği paylaşmak için buradayım. Biriz, beraberiz, hep beraberiz" ifadesini kullandı.

Mitingde Kütahya Evliya Çelebi Mehteran Takımı konser verdi, 2013 Dünya Kur'an Okuma 2'ncisi Furkan Çınar, Kur'an-ı Kerim okudu. Etkinlikte, Ensar Vakfı Eskişehir Şube Başkanı Cengiz Kesimli de konuşma yaptı.

Mitinge katılanlar çeşitli döviz ve fotoğraflar taşırken, "Oyunu bozacağız, tarih yazacağız", "Vesayete karşı bütün millet el ele", "Dik dur eğilme, bu millet seninle" şeklinde sloganlar attı.

Dua edilmesiyle sona eren mitinge, AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, AK Parti İl Başkanı Süleyman Reyhan, platform üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, Eskişehir'in yanı sıra çevre illerden de vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eskişehir'de 'Vesayete Hayır, Milli İradeye Saygı Mitingi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement